Για το 2013 το ποσό για τον τομέα της ασφάλισης ανήλθε σε 31 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή λιγότερο από το μέσο όρο των 56 δισ. δολαρίων των τελευταίων δέκα ετών. Αυτά επισημαίνει  σε μελέτη  η γερμανική αντασφαλιστική Munich Re που δόθηκε προ ημερών στη δημοσιότητα.

 

Σύμφωνα με τη μελέτη της Munich Re, το 2013, οι φυσικές καταστροφές με το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος ήσαν οι πλημμύρες στη νότια και ανατολική Γερμανία και στις γειτονικές χώρες, τον Ιούνιο.

 

Οι πλημμύρες αυτές προκάλεσαν ζημιές 11,7 δισ. ευρώ. Για τον ασφαλιστικό τομέα, το μεγαλύτερο κόστος είχε η χαλαζόπτωση στη Γερμανία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο καθώς προκάλεσε ζημιές 3,9 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 3.1 δισ. κάλυψαν οι ασφαλιστικές εταιρείες. Σύμφωνα με τη εταιρεία, τα τελευταία δέκα χρόνια οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν ζημιές συνολικού ύψους 184 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Συνολικά, οι 880 φυσικές καταστροφές που σημειώθηκαν το 2013 προκάλεσαν το θάνατο 20.000 ανθρώπων, περισσοτέρων σε σχέση με το 2012, αλλά πολύ λιγότερων από το μέσο όρο των τελευταίων δέκα ετών (106.000), σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ