Σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού υπουργείο Εσωτερικών, περισσότεροι από 600 υψηλόβαθμοι τούρκοι κρατικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία μετά το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα.Τους 600 ξεπερνούν οι ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι από την Τουρκία που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου στη Γερμανία μετά το περσινό αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Αυτό προκύπτει από επίσημα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των εφημερίδων του δημοσιογραφικού ομίλου Funke και δημοσιεύονται στα σαββατιάτικα φύλλα τους.

«Αγκάθι» για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου αιτήθηκαν ασύλου 250 άτομα που διαθέτουν τουρκικά διπλωματικά έγγραφα και 380 ακόμη με υπηρεσιακές ταυτότητες, οι οποίες χορηγούνται σε υψηλόβαθμους κρατικούς υπαλλήλους.

Μετά το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα αυξήθηκε αισθητά ο αριθμός των τούρκων αιτούντων άσυλο στη Γερμανία. Ένα ζήτημα που συνέβαλε μεταξύ άλλων σε τριβές ανάμεσα σε Βερολίνο και Άγκυρα, οι σχέσεις των οποίων δεν διάγουν την πιο αρμονική τους φάση. Βασική αιτία γι αυτό αποτέλεσε ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο ασκεί την εξουσία του ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν απέναντι σε φωνές που αντιτίθενται στην πολιτική του.

Dpa, Άρης Καλτιριμτζής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ