Την βεβαιότητα ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την πρώτη θέση στις ερχόμενες Ευρωεκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει όχι μόνο αυτές αλλά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, εξέφρασε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” και τον δημοσιογράφο Χρήστο Ζαμπούνη, ο κ.Γεροντόπουλος μίλησε τόσο για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις στην πατρίδα μας.
-Για τον ΣΥΡΙΖΑ ποιά είναι η άποψη σου;
“Το πρώτο που νομίζω ότι χρειάζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι να τα βρουν μεταξύ τους τα στελέχη. Έχουν μια θολή πολιτική και γι’ αυτό δεν πείθουν. Έχω την εντύπωση ότι εξακολουθούν και συμπεριφέρονται σαν κόμμα του 3%”.
-Οι δημοσκοπήσεις όμως των τελευταίων μηνών τον κατατάσσουν την πρώτη θέση;
“Θεωρώ ότι σε μια περίοδο οξείας κρίσεως, το 20% δεν είναι επιτυχία. Πιστεύω ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν καμιά από τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις”.
-Τι γίνεται στην Ουκρανία. Ζητώ να μάθω τη γνώμη του καθ’ ύλην αρμοδίου, αφού ως υφυπουργός Εξωτερικών έχει στο χαρτοφυλάκιο του τον απόδημο Ελληνισμό, τα Πατριαρχεία, την κλιματική αλλαγή και τα ΕΣΠΑ.
-“Πριν από λίγο συναντήθηκα με τον πρέσβη μας στο Κίεβο, τον κ. Βασίλη Παπαδόπουλο, που ήλθε εκτάκτως στην Αθήνα για ενημέρωση. Επίσης, συνομιλώ καθημερινώς με τους γενικούς μας προξένους στην Οδησσό και τη Μαριούπολη, καθώς και με την πρόεδρο των εκεί ελληνικών κοινοτήτων, κυρία Αλεξάνδρα Προτσένκο. Ολοι με διαβεβαιώνουν ότι οι Ελληνες δεν διατρέ χουν κανέναν κίνδυνο και δεν θα διατρέξουν στο άμεσο μέλλον”.
-Η επόμενη ερώτηση μου αφορά τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τις σκανδαλώδεις χρηματοδοτήσεις τους, μεταξύ άλλων και από το υπουργείο Εξωτερικών.
“Εχω την ευθύνη των ΜΚΟ και επί δικών μου ημερών μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν έχει υπογραφεί για να δοθεί ούτε ένα σεντ. Υπάρχουν 198 προγράμματα στο υπουργείο μας. Επί Αβραμόπουλου δόθηκε εντολή για έλεγχο ορκωτών λογιστών και το τελικό πόρισμα εστάλη στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ. Ρακιντζή. Από τότε που ανέλαβα, τον Ιούνιο του 2013, ξεκίνησε ο έλεγχος των υπόλοιπων προγραμμάτων”.
-Επεκτεινόμεθα στα γεωπολιτικά, με πρώτο θέμα την Τουρκία.
“Οι γείτονές μας έχουν πέσει θύματα του μεγαλοϊδεατισμού τους. Οταν ανέλαβε ο Νταβούτογλου, έλεγε ότι δεν πρέπει να έχουμε προβλήματα στα σύνορά μας. Σήμερα η Τουρκία έχει προβλήματα με όλους τους γείτονές της”.
-Για το Κυπριακό, ο συνομιλητής μου είναι επιφυλακτικός.
“Εξαρτάται από τι αξιώσεις θα προβάλλει η Τουρκία στο μέλλον. Προσώρας, εμείς θέλουμε μια λύση που να σέβεται τις αποφάσεις του OHE, με πρώτη την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί”.
-Τί γνώμη έχεις για το “Ποτάμι”;
“Υπάρχουν ευγενείς φιλοδοξίες, αλλά για να συνεχίσει και να διατηρηθεί ένα κόμμα, πρέπει να έχει αρχές. Ασφαλώς ανανεώνει το πολιτικό σύστημα, αν και όταν ρωτήθηκα για τους “58”, η απάντηση μου ήταν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανανέωση, όταν ο μέσος όρος ηλικίας των στελεχών είναι μεγαλύτερος από την ηλικία μου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ