Προς:

  • τα μέλη της ΕΕΕ.ΒΒ και επιστήμονες της περιοχής
  • τις ομοσπονδίες ελληνικών συλλόγων,
  • την ελληνική ορθ. εκκλησία
  • τις ελλ. κομμ. οργανώσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΕΕ, ΣΥΝ
  • τις συνδ. οργανώσεις των εκπαιδευτικών. ΕΛΜΕ και Αριστοτέλης
  • τους υπεύθυνους ελληνικών συλλόγων
  • τα ΜΜΕ

Einladung – Πρόσκληση

Γεύμα γνωριμίας προ τιμήν του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδος στη Στουτγάρδη κ. Αλέκου Οικονομόπουλου

στις 3 Μαρτίου 2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 7.30 μμ,
στην αίθουσα της Ελλινικής Κοινότητας,
Κrefelder Straße 11F,  70376 Stuttgart,
Telefon 0711/6 15 30 06

Αγαπητοί συνάδελφοι,
αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

πριν δεκαεπτά χρόνια, τον Ιανουάριο του 1994, ιδρύθηκε ύστερα από πρόταση του τότε Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Νίκου Δημάδη, η Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων Βάδης-Βυρτεμβέργης (ΕΕΕ.ΒΒ).

Το σκεπτικό του κ. Δημάδη ήταν: „Για την υπεράσπιση των μεγάλων εθνικών μας θεμάτων χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των επιστημόνων και επειδή οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν είναι μέλη των Ελληνικών Κοινοτήτων, πρέπει να ιδρύσουμε έναν επιστημονικό σύλλογο“. Έτσι ιδρύθηκε η ΕΕΕ.ΒΒ.

Επτά χρόνια αργότερα, το 2001, έστειλα στα μέλη της ΕΕΕ.ΒΒ μία επιστολή με ένα συγκεκριμένο προβληματισμό: Ήμουν της γνώμης, πως η ύπαρξη της ΕΕΕ.ΒΒ στον χώρο της Βάδης-Βυρτεμβέργης δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό. Έτσι οι πολλές εκατοντάδες επιστήμονες έμειναν έξω από την ΕΕΕ.ΒΒ. Τα ενεργά μέλη της ΕΕΕ.ΒΒ ήταν εκείνοι οι επιστήμονες, που προέρχονταν από τις Ελληνικές Κοινότητες.

Για να μην επαναλαμβάνω τα λόγια μου, σας στέλνω ξανά την ίδια επιστολή και σας παρακαλώ να κάνετε και εσείς ανάλογες σκέψεις και παρατηρήσεις. Η ΕΕΕ.ΒΒ πρέπει τις επόμενες ημέρες, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο, να καλέσει τα μέλη της σε Γενική Συνέλευση (ΓΣ). Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε γνώμες και απόψεις. Έτσι με ξεκάθαρες και ολοκληρωμένες προτάσεις, θα μπορέσουμε στην Γ.Σ. να πάρουμε σωστές αποφάσεις. Αποφάσεις που θα βοηθήσουν στην καλύτερη αξιοποίηση του απόδημου ελληνικού επιστημονικού δυναμικού.

Και το ξεκίνημα ενός τέτοιου διαλόγου μπορεί να γίνει στο γεύμα-γνωριμίας που οργανώνει η ΕΕΕ.ΒΒ προς τιμήν του νέου Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, κ. Αλέκου. Οικονομόπουλου.

Η ΕΕΕ.ΒΒ καλεί Εσάς, όλους τους επιστήμονες, μέλη και όχι, καθώς επίσης και όλους τους υπεύθυνους των ελληνικών Συλλόγων της περιοχής, να παρευρεθείτε σ’ αυτή τη συνάντηση. Θα έχουμε την ευκαιρία μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα να γνωρίσουμε τον άνθρωπο Αλέκο Οικονομόπουλο και να τον ενημερώσουμεγια όλα τα θέματα που απασχολούν την παροικία μας. Έτσι θα δώσουμε και στον κ. Γ. Πρόξενο τη δυνατότητα να μας γνωρίσει αλλά και να αποκτήσει μια πρώτη εικόνα γύρω από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει και θα κλιθεί να επιλύσει τα επόμενα χρόνια. Και δε θα ξεχάσουμε να τον διαβεβαιώσουμε πως σ’ αυτή του την προσπάθεια θα έχει τη συμπαράσταση όλων μας.

Με εκτίμηση

Κώστας Καρράς

Μέλος ΔΣ της ΕΕΕ.ΒΒΒ
Τηλ. 0174-310-9663

Για τον διάλογο που θέλουμε να ξεκινήσουμε Σας στέλνω την επιστολή με τον προβληματισμό μου καθώς επίσης και ενημερωτικό υλικό από την ΗΜΕΡΙΔΑ που διοργάνωσε η ΕΕΕΕ,ΒΒ πριν δέκα χρόνια. Αυτό το υλικό ας αποτελέσει τη βάση της συζήτησής μας. Πατήστε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ