Portrait

Wir haben unsere Integration gefeiert – Griechen und Deutsche

Καλημέρα σε όλους σας στη Γερμανία και στην Ελλάδα!

Σήμερα είναι Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010. Στην περιοχή μας άρχισε ο χειμωνιάτικος καιρός. Το χιόνι αρχίζει να έρχεται σιγά – σιγά. Είναι ρομαντικό, αλλά και επικίνδυνο. Πρέπει να προσέχουμε και όταν περπατάμε και όταν οδηγούμε!

Σας στέλνω ένα δημοσίευμα της σημερινής εφημερίδας της περιοχής Φραγκφούρτης Frankfurter Neue Presse/ Taunus Zeitung. Εκφράζει μια απλή πραγματικότητα.

Αναφέρεται στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εδώ στην πόλη μας, το Bad Homburg, 20 χιλιόμετρα από τη Φραγκφούρτη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Νομαρχίας Hochtaunuskreis προχτές, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010. Θέμα της: 50 χρόνια Έλληνες στη Γερμανία” – “50 Jahre Griechen in Deutschland”. Διοργανωτές της ήταν η Νομαρχία Hochtaunuskreis σε συνεργασία με τους δύο συλλόγους της πόλης μας: Ελληνική Κοινότητα Hochtaunuskreis και τον Ελληνογερμανικό Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΛΛΑΣ, HELLAS Griechisch-Deutscher Kulturverein Bad Homburg.

Η εκδήλωση ήταν ελεύθερη για το κοινό. Έλληνες και Γερμανοί κάτοικοι της πόλης μας και της περιοχής μας τίμησαν με την συμμετοχή τους την εκδήλωση.

Εμπνευστής της ιδέας αυτής ήταν ο Θωμάς Παπαδόπουλος, Νομαρχιακός Σύμβουλος στην περιοχή Hochtaunus. Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται την εξαιρετική και παραδειγματική συνεργασίας Ελλήνων και Γερμανών. Όλοι αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Η μεγάλη αίθουσα ήταν γεμάτη. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 100. Επικράτησε ένα υπέροχο πολιτισμένο κλίμα κατανόησης, εορτασμού, αλληλοεκτίμησης, αναπόλησης, χαράς!

Στο τέλος οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν την ζωντανή ελληνική μουσική και να δοκιμάσουν ελληνικά φαγητά και κρασιά.

Ναι, εμείς οι Έλληνες είμαστε ευχαριστημένοι και με τον εαυτό μας και με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Οι φιλικές μας σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης και φιλίας με τους Γερμανούς, τους ανθρώπους της χώρας στην οποία ζούμε, μας κάνει να νιώθουμε σαν να είμαστε στη μακρινή μας πατρίδα, την Ελλάδα. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η Γερμανία είναι για εμάς τους Έλληνες η δεύτερη πατρίδα μας. Εδώ έχουμε τη δυνατότητα να εργαζόμαστε, να παίρνουμε και να δίνουμε, να γιορτάζουμε, να ασκούμε όλα τα ανθρώπινα και τα πολιτιστικά μας δικαιώματα, να μαθαίνουμε, να εκτιμούμε και να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους ανθρώπους. Πράγματι, νιώθουμε σαν να είμαστε στην πρώτη μας πατρίδα.

Είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι εργάστηκαν και πέτυχαν αυτόν τον ωραίο στόχο!

Ναι, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση στην Landratsamt του Hochtaunuskreis! Απλή, πολιτισμένη, γεμάτη ωραία, ανθρώπινα, ειλικρινή αισθήματα και νοήματα. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνετέλεσαν και στην διοργάνωση και στην επιτυχία αυτής της ωραίας πολιτιστικής εκδήλωσης.

Να είσαστε καλά.

Κώστας Ιατρίδης,
Bad Homburg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ