Portrait

PortraitΑθήνα. Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις συνεχείς αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις σκανδαλωδών προσλήψεων σε όλη τη χώρα από «αμαρτωλές» ΜΚΟ, μέσω του προγράμματος «κοινωφελούς εργασίας», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι αλήθεια ότι όταν υποβάλαμε μαζί με το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Τασούλα την ερώτηση για τις αδιαφανείς διαδικασίες προσλήψεων ανέργων μέσω ΜΚΟ δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το εύρος του σκανδάλου.

«Παραμάγαζα» ΜΚΟ σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία, εμπλοκή κομματικών στελεχών και υποψηφίων βουλευτών συνθέτουν μέχρι στιγμής τον καμβά των «μεσαζόντων» που συμπτωματικώς συνάπτουν συμφωνίες με δήμους και περιφέρειες σε όλη την επικράτεια. Και βεβαίως, όλα θα γίνουν με το αζημίωτο, καθώς όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, οι «μεσάζουσες» ΜΚΟ θα ανταμειφθούν για το «αλτρουιστικό» ενδιαφέρον τους προς τους ανέργους με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ!

Είναι εύλογο το ερώτημα, εάν μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων, μπορεί να έχουν ισχύ οι συμβάσεις που έχουν συναφθεί; Σε κάθε περίπτωση, παραπέμπουν στη περιβόητη ρήση για το «νόμιμο και ηθικό».

Η ιστορία με τις ΜΚΟ σε πλείστες των περιπτώσεων όζει. Με παχυλές κρατικές ή κοινοτικές χρηματοδοτήσεις και χωρίς απολογιστικό έλεγχο έχουν καταστεί εστίες διαφθοράς. Οι καθημερινές πια αποκαλύψεις για ΜΚΟ κομματικών εγκαθέτων που εμπλέκονται στο πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας» δεν αφήνουν περιθώρια ολιγωρίας σε κανέναν.

Οι αποκαλύψεις για το «πάρτι» που έχει στηθεί με τις αδιαφανείς προσλήψεις φέρνουν όλους ενώπιον των ευθυνών τους. Κανείς πια δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ