Μαζική συμμετοχή στη δεύτερη γενική απεργία στη Γαλλία. Σημαντικά προβλήματα σε διάφορους τομείς της δημόσια ζωής.Θέλουν να ξεπεράσουν σήμερα το ένα εκατομμύριο διαδηλωτών που πέτυχαν στην προηγούμενη διαδήλωση στις 19 Ιανουαρίου. «Θα είναι η απάντηση του γαλλικού λαού στις αυταρχικές κυβερνητικές προειδοποιήσεις», δηλώνουν με μια φωνή και τα οκτώ συνδικάτα.

Σε τοτέμ έχει μετατραπεί για την κυβέρνηση, η ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη. Είναι «μη διαπραγματεύσιμη» δηλώνει η πρωθυπουργός, «απολύτως απαραίτητη» παρενέβη χθες και ο Πρόεδρος Μακρόν. «Καθόλου απαραίτητη για την ώρα» αντιλέγουν τα συνδικάτα και επιπλέον άδικη για τις γυναίκες, τα χαμηλά εισοδήματα και όσους ξεκίνησαν να εργάζονται νωρίς», φωνάζουν, βασιζόμενοι σε στοιχεία, νούμερα και προσομοιώσεις.

Μάχη στους δρόμους και στο κοινοβούλιο

Στη μάχη των επιχειρημάτων, η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να πείσει για την ώρα, ενώ όλο πληθαίνουν τα δημοσιεύματα και τα ερωτήματα για το κατά πόσο, η μεταρρύθμιση υπαγορεύεται κυρίως από τις Βρυξέλλες έχοντας την εξάρτηση με το σχέδιο ανάκαμψης.

250 και πλέον προβλέπονται σε όλη τη χώρα τα σημεία συγκέντρωσης των διαδηλωτών σήμερα, 4000 επιπλέον αστυνομικοί στο Παρίσι. Μετά το δρόμο, η μάχη θα δοθεί στο κοινοβούλιο από τις 6 Φεβρουαρίου και για τρεις εβδομάδες.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι