Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011. Ο Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Π. Σκανδαλάκης, με αφορμή την ανάκληση αποσπασμένων εκπαιδευτικών και από την Αυστραλία έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον ομογενειακό Τύπο ότι το υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε την ανάκληση σχεδόν των μισών αποσπασμένων εκπαιδευτικών, που υπηρετούσαν σε ομογενειακά και κρατικά σχολεία, σε πανεπιστημιακά τμήματα και ως σύνδεσμοι στα πολιτειακά υπουργεία Παιδείας της Αυστραλίας.

Αυτή η επιλογή κινείται στην ίδια κατεύθυνση με την έως τώρα πρακτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ζωτικό τομέα της Ελληνομάθειας. Μια πρακτική που οδηγεί σε ραγδαία συρρίκνωση της παρουσίας της Ελληνικής εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η απόφαση αυτή της κας Διαμαντοπούλου είναι απαράδεκτη και για έναν ακόμα σημαντικότερο λόγο: Συμβαίνει την περίοδο όπου σύσσωμη η ομογένειά μας αγωνίζεται για τη συμπερίληψη της Ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών, που διδάσκεται σε όλα τα κρατικά σχολεία της Αυστραλίας. Μια προσπάθεια την οποία στηρίζει ένθερμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς. Σχετική επιστολή επιδόθηκε, στις 15-06-2010 προς τον πρέσβη της Αυστραλίας. Η προσπάθεια, ωστόσο αυτή, υπονομεύεται ευθέως από την πολιτική απόφαση της κας Διαμαντοπούλου.

Καλούμε την υπουργό Παιδείας, αντί να αρκείται σε «βαρυσήμαντες» εξαγγελίες, να κάνει το αυτονόητο: Να ακυρώσει την απόφασή της για ανάκληση των εκπαιδευτικών, δηλώνοντας ταυτόχρονα την πλήρη και ουσιαστική στήριξη, με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα, στην προσπάθεια της Ελληνικής Ομογένειας στην Αυστραλία. Μια ακύρωση που πρέπει να γίνει άμεσα, προτού προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ