φωτό αρχείου

Διακοπές από τις έννοιες της καθημερινής ζωής για άτομα με προβλήματα υγείας και τους συνοδούς τους! Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια νέα μορφή τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε σε συνέντευξη Τύπου που πρόκειται να διοργανωθεί στη Ρόδο την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014,στις 11πμ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,Πλ.Ελευθερίας 1.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος παρουσιάζει αυτή τη νέα μορφή τουρισμού στηνΕλλάδα. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται:η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, ο Οργανισμός Προώθησης Τουρισμού Ρόδου, η Σχολή βοηθών νοσηλευτών Ρόδου καθώς και η νέα εξωτερική υπηρεσία κατ’ οίκον νοσηλείας. Το παρόν θαδώσουν και οι Γερμανοί εταίροι αυτής της δράσης, η Κλινική Bavaria, η εταιρεία XPXpertCooperation, καθώς και η DEKRA.
Ό,τι φαινόταν απίθανο για άτομα με προβλήματα υγείας και τους συνοδούς τους, επιδιώκεται να γίνει μια ευχάριστη καθημερινότητα: Διακοπές στον ηλιόλουστο Νότο. «Δεν περίμενα, ότι θα το ζούσα αυτό. Η τελευταία φορά που έκανα διακοπέςήταν πριν από 14χρόνια…», δηλώνει μια 73χρονη συνταξιούχος από τη Γερμανία με επίπεδο νοσηλείας 2.
Τα άτομα με προβλήματα υγείας και αυτά της τρίτης ηλικίας με ή και δίχως κινητικά προβλήματα μπορούν να ταξιδέψουν, μαζί με τους συνοδούς τους, στον ηλιόλουστο Νότο. Μακριάαπότηνκαθημερινότητατους, μπορούν πλέον να εμπιστευτούν το δίκτυο νοσηλείας και ιατρικής περίθαλψης στο τόπο των διακοπών τους. Σε μια κοινωνία της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας αυξάνει συνεχώς, είναι αναγκαίες τέτοιουείδους εναλλακτικές προτάσεις για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες ή χρόνιες παθήσεις. Πρόκειται για μια συνεισφορά στη διασφάλιση ισότιμων συνθηκών ζωής.
Το Ελληνογερμανικό αυτό έργο αναπτύχθηκε στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV). Ο Εντεταλμένος της Καγκελαρίου για την DGV, Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός κος Χανς- Γιοάχιμ Φούχτελ, και η Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, κα Όλγα Κεφαλογιάννη, συμφώνησαν στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2014 στο Βερολίνο, την ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού Υγείας. Στόχος είναι η ενίσχυση του τουρισμού και συνεπώς της οικονομίας της Ελλάδας. Η νέα αυτή μορφή τουρισμού προσφέρει επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στους κλάδους του Τουρισμού και της Υγείας.
Μετά το πέρας της Συνέντευξης Τύπου σας προσκαλούμε στο ξενοδοχείο Plaza (Ιερού Λόχου 7, Ρόδος) σε δεξίωση προς τιμήν των συμμετεχόντων ηλικιωμένων ασθενών από τη Γερμανία και των συνεργαζόμενων φορέων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ