vravio4Διεθνής διάκριση από Global Thinkers Forum με το βραβείο για την καινοτομία στην τέχνη για τον παγκοσμίως  αναγνωρισμένο. Φωτογραφίες: Ηλίας Διαμαντάκος.

Η βράβευση του συμπίπτει με την αναδρομική του έκθεση με τίτλο «Ελλάδα» στο κρατικό μουσείο της Μόσχας tsaritsyno.
Η τελετή απονομής έγινε στις 4 Δεκεvravio2μβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου της Αθήνας. Το βραβείο αυτό ο καλλιτέχνης το αφιέρωσε στη μνήμη του φίλου και συνεργάτη του, που έφυγε από τη ζωή, George Best Costacos.

Θέλοντας να τιμήσει την ιδιαίτερη πατρίδα του κάλεσε τον Δήμαρχο Τρίπολης κο Ιωάννη Σμυρνιώτη για να του απονείμει το βραβείο του.  Ο δήμαρχος στην ομιλία του χαρακτήρισε τον Νίκο Φλώρο ως έναν από τους πιο αξιόλογους και αναγνωρισμένους ανά τον κόσμο καλλιτέχνες και πρόσθεσε πως είναι τιμή για την Τρίπολη να εκπροσωπείτε πολιτιστικά από έναν καλλιτέχνη του μεγέθους του Νίκου Φλώρου.

Ο καλλιτέχνης ευχαρίστησε με ιδιαίτερη συγκίνηση την Πρόεδρο του Global Thinkers Forum Ελισάβετ Φιλιππούλη και τους συνεργάτες του, τον επιμελητή των εκθέσεων του Αριστοτέλη Καραντή, την οργανώτρια της έκθεσης του στη Μόσχα Julia Susalova, Την Dora Ziongas, και τον προσωπικό του φωτογράφο Ηλία Διαμαντάκο. Επίσης τους σημαντικούς φίλους του τον τίμησαν με την παρουσία τους. Τον χρυσό ολυμπιονίκη και πρόεδρο του συλλόγου ολυμπιονικών Ελλάδας Δημοσθένη Ταμπάκο, τον πρόεδρο του ιδρύματος  Άλμπερτ Σβάιτσερ, Βαρόνο Τόνι Χατζηδημητρίου, τον Ανδρέα Κοίλη από το Υπ. Πολιτισμού, και το ζεύγος Καλτεζιώτη.

Την βραδιά άνοιξε με χαιρετισμό η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος του συλλόγου ‘ΕΛΠΙΔΑ’ Κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Εκτός του Νίκου Φλώρου βραβεύτηκαν οι εξής διεθνείς προσωπικότητες: 1. Αριστεία στην Ηγεσία (Α.Ε. Nassir Abdulaziz Al-Nasser, Ύπατος Εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Πολιτισμών του ΟΗΕ) 2. Αριστεία στην Προώθηση της Ειρήνης & της Συνεργασίας (Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος) 3. Αριστεία στη Φιλανθρωπία (Hani Masri, Πρόεδρος του Tomorrow’s Youth Organization) 4. Αριστεία στην Παγκόσμια Σκέψη (Nouriel Roubini, Οικονομολόγος) 5. Αριστεία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (SirDavidFrost, 1939-2013) 6. Αριστεία στο Ανθρωπιστικvravio1ό Έργο (Professionals for Humanity & Gbemouotor Kama) 7. Αριστεία στην Καινοτομία (Νίκος Φλώρος, καλλιτέχνης) 8. Αριστεία στη Θετική Αλλαγή (Dr Ibrahim Abouleish, ιδρυτής του SEKEM) 9. Αριστεία στην Ισότητα των Φύλων (Shahira Avravio3min, δημοσιογράφος) 10. Αριστεία στην Διαπολιτισμική Συνεννόηση (καθηγητής TuWeiming, Πανεπιστήμιο του Πεκίνου) 11. Αριστεία στην Καλλιτεχνική Δημιουργία (Sir Dirk Brosse & Ludwig Wicki, μαέστροι) 12. Αριστεία στην Επιχειρηματικότητα (Μάρκος Βερέμης, ΔΣ Upstream) 13. Αριστεία στην Πρωτοπορία (Maisah Sobaihi, Ακαδημαϊκός/Σκηνοθέτης/Συγγραφέας/Ηθοποιός)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ