Μετά τις επαφές με εκπροσώπους Κινεζικών φορέων ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στα πλαίσια των προσπαθειών του για την προβολή και ανάπτυξη των ελληνικών λουτροπόλεων ανέπτυξε συνεργασία με την Δανική εταιρία MARKIS industriai Development Center, η οποία επιδιώκει την συμμετοχή της σε αναπτυξιακά προγράμματα ελληνικών λουτροπόλεων.

Όπως είναι ήδη γνωστό η εταιρεία έχει αναπτύξει συνεργασία με το δήμο Σκύδρας και παρουσίασε μία αναπτυξιακή πρόταση για τα λουτρά του Λουτροχωρίου του δήμου Σκύδρας.

Μετά από την πρόσκληση της Δανικής εταιρείας, ο πρόεδρος της οποίας είναι Έλληνας το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την εκπρόσωπο στη Βόρεια Ελλάδα της Δανέζικης εταιρείας κυρία Μαρία Παπανικολάου, περιβαλλοντολόγο.

Στη συνάντηση τον Πανελλήνιο Σύλλογο εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Ανέστης Αναστασιάδης, ο αντιπρόεδρος Χρήστος Σιδηρόπουλος και ο Γραμματέας Αχιλλέας Μεταλούλης.

Αρχικά η κυρία Παπανικολάου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Συλλόγου για την πρόταση που έγινε εκ μέρους της εταιρίας προς το δήμο Σκύδρας για την ανάπτυξη της λουτρόπολης Λουτροχωρίου και το πλάνο ενεργειών που θα υλοποιήσουν το επόμενο διάστημα. Μια πρόταση που όπως μας ενημέρωσε η εκπρόσωπος της εταιρίας ο δήμος Σκύδρας το βλέπει θετικά.

Στην συνέχεια τα μέλη του προεδρείου ενημέρωσαν την κυρία Παπανικολάου για το έργο του Πανελλήνιου Συλλόγου και τη βούληση του να συμβάλει με τις δυνατότητες που έχει στην ενημέρωση των λουτροπόλεων και την προβολή τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συμφώνησαν, επίσης, οι δυο πλευρές να συνεχίσουν το διάλογο και να καταθέσουν γραπτές προτάσεις για τη δυνατότητα ανάπτυξης της συνεργασία στους.

Προσκάλεσαν επίσης τον πρόεδρο της Δανέζικης εταιρία MARKIS industriai Development Center κύριο Κωνσταντίνο Μαρώτη να επισκεφτεί τη Βόρεια Ελλάδα και να ξεναγηθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο σε λουτροπόλεις της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ