Παρακάτω παρουσιάζουμε αίτημα το οποίο έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Προξενικό Γραφείο Βερολίνου
από την Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης.

“Αξιότιμοι κύριοι,

Ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να ορίσει εκλογικό τμήμα στο Βερολίνο για την εξυπηρέτηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων όλων των κρατιδίων της ανατολικής Γερμανίας στις ευρωεκλογές της 24ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, από τη Δρέσδη προέρχονται 40 εκλογείς και από τη Λειψία 12. Το γεγονός ότι το Σάββατο είναι εργάσιμη ημέρα, κυρίως για ψηφοφόρους που εργάζονται στον κλάδο της εστίασης, και το ότι αρκετοί ψηφοφόροι είναι υπερήλικες και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, θα αποκλείσει μια σειρά εκλογείς από την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, λαμβάνοντας υπόψη ότι η μετάβαση στο σχεδόν 200 χιλιόμετρα απομακρυσμένο Βερολίνο θα αποτελέσει σοβαρή ταλαιπωρία.

Για τους λόγους αυτούς η Ελληνική Κοινότητα ζητά την επανεξέταση της απόφασης αυτής και τον καθορισμό και λειτουργία εκλογικού τμήματος στη Δρέσδη για την εξυπηρέτηση των 52 ψηφοφόρων της Δρέσδης και της Λειψίας. Ακόμη και για τους 5 ψηφοφόρους της πόλης Χάλλε η μετάβαση στη Δρέσδη είναι χιλιομετρικά συντομότερη απ` ότι προς το Βερολίνο.

Το αίτημά μας είναι βάσιμο και υλοποιήσιμο λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη, ότι έχουν οριστεί τμήματα σε πόλεις με λιγότερους ψηφοφόρους (Φράιμπουργκ 44 και Λίνταου 50), όπως διαπιστώνεται και από τη δημοσιευμένη κατάσταση των εκλογικών τμημάτων στη Γερμανία.

Με τιμή
Δημήτρης Αμπατιέλος
Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Δρέσδης”

 

Φωτό: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΕΣΔΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ