Ο ήρωας της νουβέλας , ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΡΙΔΑΝΟΣ, του συγγραφέα Θεμιστοκλή Κατσαούνη, εμπλέκεται καθοδηγούμεTO KTINOSνος από μια ανώτερη δύναμη σε ένα συνονθύλευμα αρνητικών καταστάσεων,που τον φτάνουν στο τέλος . Οι ζωές των ανθρώπων δεν διαμορφώνονται αναλογικά με την καλοσύνη ή την κακία του καθενός αλλά φαίνεται να είναι καθοδηγούμενες από την ευτυχία ή την δυστυχία μας.’Ετσι λοιπόν και ο Νικίας,είτε ως καλός,είτε ως κακός άνθρωπος,είναι παγιδευμένος μέσα στη δυστυχία του.Άρα δεν υπάρχει σωτηρία;Ή μήπως υπάρχει ένα φως μέσα στο άπειρο;

ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ -ΗΡΙΔΑΝΟΣ-ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ

Η αυτοκρατορία του ουρανού είναι ένα ποτάμι που ανεβαίνει τραχιές οροσειρές και απάτητα βουνά. Ξεκίνησε από πέτρα, πέρασε στο κύτταρο, και τέλος έφτιαξε εμάς: τον άνθρωπο, κανείς ακριβώς δεν ξέρει από που έρχεται, κανείς απ’ το βασίλειο των ζωντανών δεν ξέρει που θα καταλήξει. Μόο εικασίες και υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Γεννημένοι στην καρδιά ενός άστρου, προερχόμενοι απ’ το σύμπαν, ξέρουμε μόνο πως παρασέρνει τραγούδια, ανακαλύψεις και εφευρέσεις στο πέρασμά της, που τα διατηρεί στα σπλάχνα της άφaperantaθαρτα από το χρόνο. Υπεράνθρωποι βρίσκονται μέσα της! Ο Ρεμπώ μεθυσμένος σε ένα μπαρ του Παρισιού συνθέτει τα αθάνατα ποιήματά του, γράμμα για τους μεταγενέστερους. Ο Έντισον ανακαλύπτει τη λυχνία και από δω και πέρα εξουσιάζουμε το φως. Μια παλαίστρα είναι η ουράνια αυτοκρατορία που μέσα της όλα μάχονται: μαλλιά, χέρια, πόδια, πλοκάμια, κέρατα.Όλα αυτά, κομμάτια από ένα παζλ τεράστιο, συνθέτουν την πορεία της ζωής, που οδεύει προς τα πάνω, για να ανακαλύψει τα πάντα, για να αντικρύσει τα μάτια Του.

Θεμιστοκλής Κατσαούνης

Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές («ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ» ΚΑΒΑΛΑ 2004, «ΓΡΑΜΜΑ Σ’ ΕΝΑΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΦΙΛΟ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΑΘΗΝΑ 2007) μία νουβέλα («ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ» ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΑΘΗΝΑ 2009) και μία συλλογή με πεζοτράγουδα επίσης από τις εκδόσεις Ηριδανός («ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ» ΑΘΗΝΑ 2012) ενώ δημοσίευσε από ένα ποίημα του, σε δύο φωτογραφικά λευκώματα αντίστοιχα. Έχει διακριθεί με βραβεία σε πανελλαδικό επίπεδο για ανέκδοτες συλλογές ποιημάτων που συμπεριλήφθηκαν αργότερα στα βιβλία του, τα οποία επίσης βραβεύτηκαν. Βιβλία του βρίσκονται σε πολλές ελληνικές βιβλιοθήκες του εξωτερικού. Τέλος έχουν δημοσιευτεί ποιήματά του σε λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της επαρχίας, καθώς και μερικά άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά.
Απέσπασε κριτικές και έγιναν παρουσιάσεις για τα βιβλία του που δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας, αλλά και της βορείου Ελλάδος καθώς και σε τοπικές εφημερίδες της Καβάλας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ