Το Ελληνικό Ανοικτό ΠαEAP1EAP2νεπιστήμιο, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνική και εκπαιδευτική πραγματικότητα, υλοποίησε πρόσφατα μία ακόμα καινοτόμα πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, με πόρους του ΕΣΠΑ.

Με γνώμονα τις ιδιαίτερες απαιτήσεις της φοίτησης από απόσταση, το Ε.Α.Π. προχώρησε  στην ίδρυση και λειτουργία περιφερειακών Πυλών-Πόλων με στόχο την ενίσχυση της φυσικής παρουσίας του στον σύνολο της επικράτειας. Μία από τις Πύλες-Πόλους που έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, είναι και αυτή της  Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο στόχος  είναι διττός:

Ως Πύλη, η νέα αυτή δομή που εδρεύει στην πόλη της Λάρισας, σκοπό έχει τη διευκόλυνση των φοιτητών, των διδασκόντων αλλά και του ευρύτερου κοινού σε θέματα πληροφόρησης, υποστήριξης, δικτύωσης φοιτητικών ομάδων, τη διεκπεραίωση αιτημάτων καθώς και μια συνολικότερη επίβλεψη του τρόπου διεξαγωγής των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Ε.Α.Π. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εξίσου σπουδαία, θεωρείται και η προοπτική το νέο γραφείο στη Λάρισα να προσφέρει έναν χώρο συνάντησης και συνομιλίας πάνω σε ζητήματα σπουδών, καλλιεργώντας σταδιακά μια ισχυρότερη αίσθηση φοιτητικής ταυτότητας για τον κάθε έναν από τους φοιτητές και συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση μιας πιο δημιουργικής και ζωντανής εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ως Πόλος, στόχο έχει τη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με τις εκπαιδευτικές δομές που δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος θα συμβάλει ουσιαστικά στον εμπλουτισμό των εκδηλώσεων και των δράσεων που έχουν τοπικό πολιτιστικό ενδιαφέρον και αναγνωρίσιμη εκπαιδευτική παράμετρο.

Με σεβασμό στην τοπική ποικιλομορφία, και αναγνωρίζοντας ότι η μάθηση αφορά στη σφαιρική καλλιέργεια και την ευρύτερη δημόσια εμπειρία των φοιτητών, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο ευελπιστεί να παρέχει  προβολή των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δρώμενων του τόπου, αλλά και να διοργανώνει κύκλους εκδηλώσεων, διαλέξεων και δράσεων ευαισθητοποίησης που να εμπλέκουν πιο δυναμικά φοιτητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου  στη διαδικασία διεκδίκησης δια βίου μάθησης.

Εγκαίνια

Το πρόγραμμα στα εγκαίνια Πύλης-Πόλου περιελάμβανε τα εξής:

Αμφιθέατρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», Ισόγειο Κεντρικού Κτιρίου Σχολής Επιστημών Υγείας

18:30 – 19:00 Προσέλευση

19:00 – 19:10 Χαιρετισμός Πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Κων/νου Γουργουλιάνη,

19:10 – 19:20 Χαιρετισμός Προέδρου της Δ.Ε. του Ε.Α.Π., Καθηγητή κ. Χάρη Κοκκώση,

19:20 – 19:30 Χαιρετισμός Αντιπροέδρου της Δ.Ε. του Ε.Α.Π., Δρ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου,

19:30 – 19:40 Τέλεση αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο,

19:40 – 19:50 Παρουσίαση της Πύλης – Πόλου Περιφέρειας Θεσσαλίας, κα. Αμαλία Αυγεροπούλου.

Κεντρική εκδήλωση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

20:00 – 20:20 Έναρξη – Χαιρετισμοί Επισήμων

20:20 – 20:40 «Επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία», κ. Μιχαήλ Ζουμπουλάκης, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επί θεμάτων Οικονομικού Προγραμματισμού, Φοιτητικής Μέριμνας, Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΠανEAP3επιστημίου Θεσσαλίας.

20:40 – 21:00 «Ηθικά και οικονομικά διλήμματα που προκύπτουν από τις γενετικές εξετάσεις», κ. Θεοχάρης Παταργιάς, Ομότιμος Καθηγητής Βιολογίας και Γενετικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

21:00 – 21:20 «Η φαρμακευτική επιστήμη ως μοχλός ανάπτυξης και φροντίδας υγείας», κ. Παύλος Κορδοπάτης, Καθηγητής Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Μέλος της Δ.Ε. του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

21:20 – 21.45 Συζήτηση με το κοινό.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΠΥΛΗ-ΠΟΛΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κτιριακό Συγκρότημα “ΒΙΟΠΟΛΙΣ”
1ος Όροφος Βιβλιοθήκης Σχολής Επιστημών Υγείας,
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, 41 500 Λάρισα (Μεζούρλο)
Τηλ. : +30.2410.685744, Fax. : +30.2410.685520
webpage:
www.eap.gr <http://www.eap.gr> , e-mail:
 thessalia@eap.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ