Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου ,τα εγκαίνια του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε παιδιά, ενήλικες και οικογένειες,με την επιστημονική συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, όπως λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, συμβούλου οικογένειας, παιδοψυχολόγου και άλλων συνεργαζόμεων ειδικών.

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, αποτελεί ομάδα επαγγελματιών που συμπαρατάσσονται με ήθος, κατάρτιση,δεξιότητες, εμπειρία και νεανικό ζήλο στην θεραπεία αναπτυξιακών, μαθησιακών προβλημάτων ή μειονεξιών του παιδιού, του εφήβου και του ενήλικα.

Εχει έδρα τα Ιωάννινα και επικοινωνεί ως αξονικό Κέντρο υποδοχής ατόμων που προσέρχονται για βοήθεια από όλη την Ήπειρο αλλά και τις περιοχές που η Εγνατία ευοδώνει την πρόσβαση όπως Δυτική Μακεδονία, αλλά και Βόρεια Αιτωλοακαρνανία, Βόρεια Ήπειρο, Δυτική Θεσσαλία.

Στόχος των υπηρεσιών που παρέχει η ομάδα του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, είναι το παιδί, ο έφηβος και ο ενήλικας , προσφέροντας πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση,δίνωντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση που ανατροφοδοτεί και ευοδώνει την κλινική εργασία ,ενισχύει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών και διασφαλίζει τόσο τη ποιότητά τους, όσο και τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεών .

Οι υπηρεσίες απευθύνονται στο παιδί, τον έφηβο και τον ενήλικα, με ειδικά αναπτυξιακά, μαθησιακά, επικοινωνιακά προβλήματα, με διαταραχές του λόγου της ακοής και της ομιλίας, της επικοινωνίας και της πληρέστερης ανταπόκρισης στην εκπαιδευτική μαθησιακή διαδικασία όλων των βαθμίδων.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Διευθυντής του Κέντρου κ.Ελευθέριος Μέλιος¨Είμαστε κοντά στους ανθρώπους, δίπλα στα παιδιά, τους εφήβους και τους ενηλίκους και προχωράμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα,επιστημονικό ήθος, επαγγελματική συνέπεια και κοινωνική ευαισθησία καθώς και ευπρέπεια, σύνεση, σεμνότητα και μετροέπεια όσον αφορά το σκέλος της ανταλλακτικής οικονομικής επιβάρυνσης, ιδιαίτερα στις μέρες μας όπου η κρίση είναι παρούσα, προσβλέποντας στην μέγιστη ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών μας, στους προσερχόμενους στο Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, το Κέντρο που σας παρουσιάζουμε και λειτουργούμε από σήμερα.¨

Κλείνοντας, υπενθυμίσε τη θέση της ομάδας του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, στην κοινωνία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, τιμώντας το διαφωτιστικό παρελθόν της πόλης και της περιοχής, αισθανόμενοι συνεχιστές, μεταλαμπαδεύοντας επιστημονική πληροφορία και γνώση στο ευρύ κοινό με ανοιχτές διαλέξεις, θερινά σχολεία, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ειδικές επιστημονικές ημερίδες και εκπαιδευτικές δράσεις στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τέλος ευχαρίστησε για την τιμή τους παριστάμενους και υποσχόθεθηκε όλοι μαζί να ανταποκριθούν στο ύψος της πρόκλησης .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ