Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.

Μέτρα κατά εκείνων των αυτοκινητιστών ταξί που «κλέβουν» τους πελάτες και δυσφημούν τον κλάδο και την χώρα μας, προωθεί το ελληνικό Υπουργείο Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές και τις τουριστικές επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα σε ειδική σύσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνου Χατζηδάκη με τα προεδρεία των συνδικαλιστικών φορέων των τουριστικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών αυτοκινητιστών ταξί ΣΕΤΕ και ΣΑΤΑ συμφωνήθηκε να εφαρμοστούν τα εξής πέντε βασικά μέτρα:
– Να ενταθούν οι έλεγχοι για πειραγμένα ταξίμετρα – ταμειακές μηχανές στα ταξί,
– να αλλάξει ο τρόπος σφραγίσματος των μηχανημάτων,
– να καταργηθεί το ελεύθερο τιμολόγιο για τα ταξί με τουρίστες πελάτες και θα ισχύσει πλαφόν 25 ευρώ κατά ανώτατον για περιηγήσεις τουριστών,
– να επιβάλλονται αυστηρότερες ποινές στους παραβάτες και να πληρώνουν αυτοί που φταίνε και
– να υπάρξει σύστημα ποιοτικής διασφάλισης (σήμα ποιότητας) και εκπαίδευσης των επαγγελματιών ταξί.
O κ. Χατζηδάκης ανέφερε, πως τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην γενικότερη προσπάθεια για βελτίωση των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών ταξί κ. Ευθύμιος Λυμπερόπουλος τόνισε, ότι έπρεπε να είχαν ήδη βρεθεί λύσεις για καλύτερα αποτελέσματα για τον τουρισμό και την κοινωνία και υπογράμμισε για τον κλάδο του, ότι είναι μια κοινωνική ομάδα, που την είχαν αφήσει “εκτός” οι υπόλοιποι. «Με τα νέα μέτρα δεν θα μπορούν κάποιοι να κλέβουν τους πελάτες. Έχουμε δώσει στοιχεία και ονόματα, είμαστε απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Χρειαζόμαστε τη συνεργασία για πιο καθαρά αυτοκίνητα», ανέφερε στις δηλώσεις του.
Εξάλλου οι εκπρόσωποι των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας μας με τις δηλώσεις τους τάχθηκαν υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ από 1ης Ιουλίου 2013, εφόσον είναι αυτό εφικτό. Πάντως και ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, πως «ο πρωθυπουργός έχει θέσει το θέμα αυτό και ο στόχος είναι υπάρξει μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, το δυνατόν συντομώτερα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ