Το μεσημέρι της Δευτέρας 23ης Ιουνίου ε.έ, η Α.Θ.Μ., ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’, αφίχθη στο Ελσίνκι προκειμένου να πραγματοποιήσει την κατ΄ έθος ειρηνική επίσκεψή του στην Εκκλησία της Φιλανδίας κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καρελίας και πάσης Φιλανδίας, κ.Λέοντα. OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Στον αερολιμένα της φιλανδικής πρωτεύουσας τον Μακαριώτατο υπεδέχθησαν, πλην του Σεβ.Αρχιεπισκόπου, οι Εξοχ.Πρέσβεις στο Ελσίνκι της Αιγύπτου, κ.Μοχάμεντ Κάσσεμ, της Ελλάδος, κ.Δημήτριος Καράμπαλης και της Κύπρου, κ.Φίλιππος Κρητιώτης.
Η άφιξη του Μακαριωτάτου συνέπεσε με την τελευταία ημέρα της επισκέψεως στη Φιλανδία του Πατριάρχου των Κοπτών κ.Ταουάντρος. Προς τιμήν των δύο θρησκευτικών ηγετών παρετέθη γεύμα κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη θέση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η Α.Θ.Μ. παρευρέθη σε εκδήλωση της ανθρωπιστικής οργανώσεως της Εκκλησίας της Φιλανδίας Φιλανθρωπία, στα πλαίσια της οποίας ο Μακαριώτατος ξεδίπλωσε ενώπιον των επιτελικών στελεχών της οργανώσεως την πληθώρα των εκφάνσεων του ιεραποστολικού έργου και της φιλανθρωπικής δράσεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας απ΄ άκρου εις άκρον της Αφρικανικής ηπείρου, έγινε απολογισμός της άχρι τούδε κοινής δράσεως σε Κένυα και Τανζανία και προγραμματίστηκε η προοπτική εντάσεως των από κοινού πρωτοβουλιών.
Τον Μακαριώτατο συνοδεύει ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου του Γραφείου Παν.Αρχιμανδρίτης κ.Απόστολος Τριφύλλης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ