Πάνω από διακόσια εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα οι Εισαγγελίες της Κωνσταντινούπολης της ‘Άγκυρας, του Κοτζάελι και της Σμύρνης και διεξήγαγαν παράλληλες έρευνες για το δίκτυο του Γκιουλέν.Στην Τουρκία διετάχθη σήμερα η σύλληψη 260 και πλέον στρατιωτικών που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το δίκτυο Γκιουλέν, το οποίο κατά τις τουρκικές αρχές ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Ανάμεσά τους ένας συνταγματάρχης, αντισυνταγματάρχες, πέντε ταγματάρχες αλλά και επτά λοχαγοί, με τους αξιωματικούς να προέρχονται από το πεζικό, την αεροπορία και το ναυτικό.

Σημειώνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχουν συλληφθεί πάνω από 77.000 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Παραμονές της επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος

Πιο συγκεκριμένα σήμερα με 176 εντάλματα της Εισαγγελίας της Κωνσταντινούπολης προσάγονται 100 μέλη του στρατού ξηράς, 33 της αεροπορίας, 37 του ναυτικού και 6 της ακτοφυλακής. Αλλά 32 της αεροπορίας με εντάλματα από την Εισαγγελία της Άγκυρας ενώ με εντάλματα της Εισαγγελίας της Σμύρνης άλλοι 35.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν τρία χρόνια μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, οι συλλήψεις δεν έχουν σταματήσει. Κάθε εβδομάδα στα πλαίσια των ερευνών, προσάγονται δεκάδες άτομα από τα οποία άλλα κρίνονται προφυλακιστέα και άλλα αφήνονται ελεύθερα με ή χωρίς περιοριστικά μέτρα.

Το σημερινό τελευταίο κύμα συλλήψεων έρχεται παραμονές της επετείου της 15ης Ιουλίου του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Κωσταντινούπολη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ