Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία διεθνούς κύρους από τη Γερμανία συμμετέχουν και φέτος στην έκθεση Γερμανικών πανεπιστημίων την οποία διοργανώνει η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των πανεπιστημίων και να ενημερωθούν για τα προσφερόμενα προγράμματά τους, δυνατότητες εκπόνησης διατριβής καθώς και για τη φοιτητική ζωή στην εκάστοτε πόλη.

Η Έκθεση Γερμανικών Πανεπιστημίων θα λάβει χώρα την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, ώρες 10:00-17:00 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (κτήριο διοίκησης).

Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα ακόλουθα πανεπιστημιακά ιδρύματα:

Humboldt University Berlin,  Bauhaus University Weimar, Technical University Clausthal ,  University of Applied ScienceFrankfurt, Technical University Freiberg, University of Passau, Frankfurt of Finance and Managemet,  University of Cologne,  Saarland University,  WHU – Otto Beisheim School of Management.

Επίσης, εκπρόσωποι του TestDaF-Institut, του Goethe-Institut Θεσσαλονίκης καθώς και του συνδέσμου γλωσσικών κέντρων της Γερμανίας (FaDaF) παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις γλωσσικής επάρκειας και τα γλωσσικά τμήματα εκμάθησης της Γερμανικής στη Θεσσαλονίκη και Γερμανία.

Τέλος, στα περίπτερα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της DAAD, εκπρόσωποι του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου και της DAAD θα είναι στη διάθεση του κοινού για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με σπουδές και έρευνα στη Γερμανία καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

www.daad.gr, www.dasta.auth.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ