Γιάννης Δελόγλου

Γράφει ο Γιάννης Δελόγλου

HESSEN. Σημαντική και για τους Έλληνες της Γερμανίας η εβδόμη Νοεμβρίου 2010 κι αυτό διότι θα ψηφήσουν για να αναδείξουν τους αντιπροσώπους τους στα Συμβούλια Αλλοδαπών, ένα θεσμό που θεσπίστηκε εδώ και χρόνια στα Ομοσπονδά Κρατίδια τής Γερμανίας, από τότε δηλαδή που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου οι Αλλοδαποί στις δημοτικές εκλογές. Έτσι τώρα, πέρα από την εκλογή αιρετών δημοτικών συμβούλων, εξακολουθεί να υπάρχει και το Συμβούλιο Αλλοδαπών.

Στο Κρατίδιο τής Έσσης ανοίγουν οι πόρτες των εκλογικών τμημάτων την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, μπορούν όμως όσοι θέλουν να ψηφήσουν και άλλες ημέρες πριν της εβδόμης Νοεμβρίου σε ώρες Γραφείου στο Εκλογοδικείο της πόλεως Φραγκφούρτης στο Zeil 3.

Πληροφορίες στους ενδιαφερομένους παρέχουν ο κ. Grochocki στα τηλέφωνα 212-40400 ή 212-33673 και η κυρία Grund στο τηλέφωνο 212-34911. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το εκλογικό ειδοποιητήριο, την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στα εκλογικά τμήματα μπορούν να ζητήσουν εκλογικά έντυπα και να κάνουν χρήση του δικαιώματος τής Επιστολικής Ψήφου.

Κάθε ψηφοφόρος διαθέτει 37 σταυρούς και μπορεί να τους διαμοιράσει από 1 μέχρι 3 σε υποψήφιους της προτίμησής του. Η ψηφοφόροι έχουν το δικαίωμα να ψηφήσουν μόνο με μία λίστα αλλά μπορούν να μεταφέρουν σε αυτή και υποψήφιους από άλλες λίστες. Η ψήφος ακυρώνεται όταν ψηφήσετε με παραπάνω από μία λίστα ή αν το άθροισμα των σταυρών προτίμησης είναι παραπάνω από 37.

Είναι καιρός να συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες ότι τα Συμβούλια Αλλοδαπών προσφέρουν σχετικό έργο στους κατά τόπους δήμους. Συμμετέχει συμβουλευτικά στις αποφάσεις της τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάνει προτάσεις και εκφέρει απόψεις, προωθεί σε τοπικό επίπεδο την πολιτική ενάντια στις διακρίσεις και αγωνίζεται ενάντια στον ακροδεξιό εξτρεμισμό και ενάντια στην ξενοφοβία.

Οι υποψήφιοι για το δήμο της Φραγκφούρτης είναι οι:

Στη λίστα 17 στις θέσεις:
3 Θεόδωρος Πέτκος,
10 Μαρία Ουζούνη,
13 Γρηγόρης Ζαρκάδας.

Στη λίστα 19 στις θέσεις:
1 Μαρία Τσούρα,
7 Ευστάθιος Παπαϊωάννου,
8 Κρυστάλω Μουρατίδου,
9 Αθανάσιος Τσαγκαβέλης,
10 Αθανάσιος Αβλιανός,
14 Δημήτριος Μουρατίδης.

Στη λίστα 14 στις θέσεις:
1 Αριστοτέλης Σπύρου,
2 Χρυσούλα Ταμτελέν,
3 Σαββατούλα Καρυπίδου,
4 Κωνσταντίνος Καλούδης,
5 Φωτεινή Νικολαϊδου,
6 Δημήτριος Δάνγκαρης,
7 Παρθένα Παπαδοπούλου,
8 Φιλάρετη Μεννή,

9 Ιωάννης Ταμτελέν,
10 Στυλιανή Κουφολώτού,
11 Νικόλαος Παπαγεωργίου,
12 Ελισάβετ Σεβαστίδου.

Στη λίστα 6 στη θέσεη:
5 Αλέξανδρος Σικαλόπουλος

Δημοτικοί – Περιφερειακοί και Συνοικιακοί Σύμβουλοι στην Έσση

Στις φετινές δημοτικές εκλογές στην Έσση εκλέχτηκαν Έλληνες δημοτικοί, περιφερειακοί και συνοικιακοί Σύμβουλοι: Βασίλειος Αγγελής στο Kelsterbach, Ευλάμπιος Βετάκης στη Φραγκφούρτη, Σαράντης Βίσκας στο Neu Isenburg, Φιλιώ Χατζηφωτιάδου στο Obershausen, Παύλος Ευθυμιάδης στο Bürstadt, Ηλίας Γαλανός στη Φραγκφούρτη, Κυριάκος Καρυπίδης στο Wiesbaden, Σοφία Καρυπίδου στο Wiesbaden, Μερόπη Κόνακα στο Wiesbaden, Άρης Χρηστίδης στο Gießen, Δημήτριος Ασσαρίδης στο Maintal, Θεόδωρος Πέτκος στη Φραγκφούρτη, Αθανάσιος Σωτηρίου στο Offenbach, Γεώργιος Κώστας στο Obershausen, Παρασκευή Μαλατάκη στο Hattersheim, Μαρία Μαυρίδου στο Kelsterbach, Νικόλαος Μίχος στο Neu Isenburg, Θωμάς Παπαδόπουλος στο Friedrichsdorf, Χρήστος Πελεκάνος στο Kelsterbach, Δημήτριος Θεοχάρης στο Viernheim, Κυριακή Θεοδωρίδου στο Mörfelden-Walldorf, Ευανθία Τριανταφυλλίδου στη Φραγκφούρτη, Χρήστος Τσιλίφης στο Schwalbach, Γρηγόρης Ζαρκάδας στη Φραγκφούρτη, Βαρδής Ανεζάκης στο Hirzenhain, Γιώργος Εκλεμές στη Fulda και Απόστολος Πελεκάνος στο Kelsterbach.

Όπως βλέπετε, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, μια αισιόδοξη και αξιοπρεπέστατη εκπροσώπηση του Ελληνισμού στο Κρατίδιο της Hessen, τη Μητρόπολη του Τραπεζικού- Χρηματιστηριακού-Οικονομικού γίγνεσθαι της Γερμανίας.

<Foto Deloglou>

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ