Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς

Στην Αθήνα στις  9 Μαΐου 2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14.05΄, συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής, κ. Σάββα Αναστασιάδη, με θέμα ημερήσιας διάταξης:   Συζήτηση και λήψη απόφασης, σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται, εξαιτίας της κρίσης, στην savvas.

ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Το ζήτημα της κρίσης στην Ουκρανία έχει δύο βασικές διαστάσεις για την χώρα μας. Πρώτον, τη διαχείριση της παρούσας κρίσης σε σχέση με τα στρατηγικά συμφέροντα της Ελλάδας και τα συμφέροντα των ελληνικών κοινοτήτων που κατοικούν στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Δεύτερον, τη στρατηγική πρόβλεψη για την πορεία των εξελίξεων και με βάση αυτή, τη χάραξη μακροχρόνιας στρατηγικής για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας απέναντι στην Ουκρανία και τη Ρωσία.
Σε σχέση με την παρούσα κρίση και την προστασία και ασφάλεια του ελληνικού πληθυσμού που είναι και το αντικείμενο της συνεδρίασής μας πρέπει να τονίσουμε τα εξής: Λαμβάνοντας υπόψη την ταχύτατη επιδείνωση της κατάστασης, ιδιαίτερα στις νοτιοανατολικές περιοχές της Μαριούπολης και της Οδησσού, όπου διαβιώνει το μεγαλύτερο κομμάτι των εκεί ομογενών μας πρέπει οι φορείς του ελληνικού κράτους (ΥΠΕΞ, Επιτροπή Αποδήμου, Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές στο Κίεβο, την Μαριούπολη και την Κριμαία) να παρακολουθούμε στενά και με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην περιοχή και να είμαστε σε επικοινωνία και επαφή με φορείς, όπως το ΣΑΕ, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και λοιπούς και να προτρέπουμε καταρχήν τους Έλληνες της Ουκρανίας να τηρούν την πολιτική της ουδετερότητας και της αποφυγής συμμετοχής σε συγκρούσεις. Παράλληλα το ελληνικό κράτος λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε κοινότητα, πρέπει να είναι έτοιμο να αντιδράσει ανάλογα.
Πιο συγκεκριμένα, οι Ελληνικές Διπλωματικές Αρχές, με εντολή του ΥΠΕΞ θα πρέπει να έχουν ετοιμότητα για χορήγηση των αναγκαίων θεωρήσεων ή ταξιδιωτικών εγγράφων σε άτομα που πρέπει να ταξιδέψουν εσπευσμένα στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ΥΠΕΞ ή άλλων συναρμόδιων Υπουργείων θα πρέπει να υπάρχει ετοιμότητα και βασικός σχεδιασμός για εκκένωση κοινοτήτων που τυχόν θα αντιμετωπίσουν σοβαρό κίνδυνο και ανάλογη οργάνωση κέντρου υποδοχής στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση ο κεντρικός πολιτικός στόχος θα πρέπει να είναι η ασφαλής παραμονή του ελληνισμού στις προαιώνιες εστίες στην ευρύτερη περιοχή.  Αυτή είναι η δική μου εισήγηση και αν θέλετε με βάση αυτή μπορούμε να κάνουμε συζήτηση και να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο πόρισμα.
Πρέπει, επίσης, να σας πω και θα το διαβάσετε στην επιστολή που μας διαβίβασε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας ότι ζητούν συγκεκριμένα πράγματα. Πέρα, δηλαδή, από την ειδική ταυτότητα ομογενούς και την εθνική βίζα στην οποία αναφέρομαι στην εισήγησή μου -πρέπει να δοθεί εντολή από σήμερα και προτεραιότητα, αν θέλετε και πρωτοβουλία στις προξενικές αρχές να είναι έτοιμες για αυτό το ενδεχόμενο και όταν ζητηθεί να δίνουν τη σχετική χορήγηση βίζας- ζητούν να εξεταστεί και το ενδεχόμενο φιλοξενίας 100 παιδιών και 50 ενήλικων τρίτης ηλικίας. Αυτά είναι θέματα τα οποία δεν έχουν σχέση με την πολιτική απόφαση που θα πάρουμε. Είναι θέματα τα οποία θα εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες όταν πάρουν την ανάλογη εντολή. Θέλω, όμως, να σας πω ότι έχω κάνει ήδη κάποιες πρόδρομες συζητήσεις και υπάρχει δυνατότητα και μάλλον αυτό θα πραγματοποιηθεί, δηλαδή η φιλοξενία και των 100 παιδιών και ίσως και πάρα πάνω και των γερόντων.
Επίσης θα ήθελα να σας διαβάσω το πολύ μικρό σημείωμα που μας έστειλε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είναι Πρόεδρος του 5ου ΣΑΕ και ασχολήθηκε με την περιοχή. Διαβάζω, είναι γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο: «Πρέπει να εκφωνήσει στην Επιτροπή το αίτημά μου. Εδώ και δύο μέρες είμαι στην Κριμαία, η κατάσταση των ομογενών της Ουκρανίας είναι καταστροφική, δεν μπορείς ούτε να μπεις ούτε να βγεις. Αύριο πάω στην Μόσχα να μιλήσω και για αυτό. Θεωρώ ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει αμέσως την απόφαση σχετικά με την απλοποίηση της χορήγησης ειδικών ταυτοτήτων ομογενών.». Είναι το κύριο θέμα, μάλλον και πρόβλημα το οποίο τους απασχολεί. «Όσον αφορά την κατασκήνωση για τα παιδιά και ηλικιωμένους είμαι έτοιμος να συμμετάσχω μαζί.». Εννοεί ότι μπορεί και ο ίδιος να βοηθήσει όσον αφορά τις δαπάνες. «Υπάρχουν ομογενείς της Ουκρανίας που θέλουν να μετακομίσουν στην Κριμαία, το συζήτησα με την διοίκηση της περιοχής και της χώρας, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να πάνε στην Ελλάδα. Πρέπει να ανταποκριθούμε. Είναι φρίκη εκεί, θα προσπαθήσω να περάσω, αλλά μάλλον δεν θα τα καταφέρω.». Εννοεί στα σύνορα της Ουκρανίας. «Να πείτε σε όλους ότι ασχολούμαι τώρα με αυτό.»
ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ(Πρόεδρος της Επιτροπής): Υπάρχουν σε αυτή την προσπάθεια πάρα πολλά πρακτικά θέματα οργάνωσης, δηλαδή μεταφοράς των πληθυσμών από την Ουκρανία στην Ελλάδα, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε στο ότι εμείς είμαστε ένα πολιτικό όργανο, χαράζουμε πολιτικές. Θα πάρουμε μια απόφαση, θα διαβιβαστεί στο Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό με τη σειρά του θα δώσει εντολή στα αρμόδια όργανα για να οργανώσουν όλα αυτά που εμείς λέμε. Δεν μπορούμε να τα οργανώσουμε, δηλαδή δεν μπορούμε να πούμε εμείς ότι πρέπει να μπει ένα καράβι ή πρέπει να μπει ένα τρένο. Είναι σωστοί οι προβληματισμοί που έχετε, πώς θα μεταφερθούν, με τι θα μεταφερθούν, είναι πρακτικά ζητήματα, τα οποία όμως είναι θέματα της δημόσιας διοίκησης, των αρμόδιων υπηρεσιών. Εμείς πρέπει να πιέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το αρμόδιο Υπουργείο, που κατά βάση είναι το Υπουργείο Εξωτερικών, να πάρει αυτές τις συγκεκριμένες αποφάσεις.
Σχετικά με την ειδική ταυτότητα ομογενών που αναφέρθηκε πολύ, ξέρουμε πολύ καλά ότι εδώ υπάρχει ένα διαχρονικό πρόβλημα. Υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν 5, 7,8 χρόνια, γιατί ο νόμος στίχος προβλέπει μια σειρά από δικαιολογητικά, κάποια από τα οποία μπορεί να είναι και εκ του περισσού και δεν χρειάζονται και επειδή συνεργάζονται δύο χώρες, προξενεία, Υπουργεία Εξωτερικών, υπηρεσίες ασφαλείας και επειδή ενδεχομένως, σε αυτές τις χώρες κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες να μην είναι οργανωμένες, υπάρχει αυτή η τεράστια καθυστέρηση και βεβαίως και η ανάλογη καθυστέρηση από τις δικές μας υπηρεσίες εδώ. Εδώ όμως σήμερα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια έκτακτη κατάσταση. Δεν πρόκειται να λύσουμε εμείς το θέμα της ειδικής ταυτότητας ομογενών σήμερα. Αυτό θέλει νομοθετική ρύθμιση, οργάνωση υπηρεσιών κ.λπ.. Εμείς πρέπει να πείσουμε το αρμόδιο Υπουργείο να δώσει εντολή στις προξενικές αρχές εκεί, έτσι ώστε όποιος χρειάζεται κάποια χορήγηση ή την εθνική βίζα, που είναι μια εναλλακτική λύση και πρόταση, να την χορηγεί αμέσως έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν οι άνθρωποι αυτοί που κινδυνεύουν και θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα αυτό το διάστημα που υπάρχει αυτή η κρίση, είτε είναι παιδιά είτε είναι μεγάλοι σε ηλικία. Βεβαίως, πρέπει να διασφαλιστεί και ο τρόπος μεταφοράς τους, γιατί και η οδική μετακίνηση θα είναι δύσκολη.
Αυτό βέβαια που συζητάμε, ως διαδικασία δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο, αλλά μπορούμε να επικαλεστούμε το δίκαιο της ανάγκης και να υπάρχει μια διαδικασία, άλλωστε, αυτά γίνονται με υπουργικές αποφάσεις. Αύριο μπορεί ο Υπουργός Εξωτερικών με μια υπουργική απόφαση να δώσει εντολή στις πρεσβείες εκεί να είναι σε ετοιμότητα στο κόκκινο, ανάλογα πως είναι διαβαθμισμένες οι ετοιμότητες εκεί για αυτά τα θέματα.
Αυτά όμως έχουν και κάποια προβλήματα και έχουμε και μια ιστορική καταγραφή και μια ιστορική εμπειρία. Ποια είναι αυτά τα προβλήματα; Πολλές φορές οι προξενικές αρχές εκεί, δεν έχουν και πολλή διάθεση να δώσουν αυτή τη διευκόλυνση, γιατί έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν ότι κοντά στους ομογενείς, διάφοροι επιτήδειοι κατάφεραν με αυτή τη διευκόλυνση και τον εύκολο τρόπο να έρθουν στην Ελλάδα και έχουν λεχθεί πάρα πολλά στο παρελθόν για αυτά τα θέματα και τα γνωρίζουμε. Άρα, πρέπει και σε αυτό το θέμα τα προξενεία να είναι εκεί έτοιμα.
Επίσης, αν έλθει στην Ελλάδα αυτός ο πληθυσμός και κινείται ελεύθερα, θα είναι δύσκολο ύστερα να ελεγχθεί ποιοι είναι, που είναι, αν έχουν φύγει, αν θέλουν να φύγουν και θα είναι ίσως με μια κατάσταση εθνικής βίζας, η οποία κάποια στιγμή θα έχει λήξει. Θα υπάρχει ενδεχόμενη παραμονή χωρίς επίσημα έγγραφα εδώ. Δηλαδή, θα δημιουργηθούν ενδεχομένως και τέτοια προβλήματα. Βεβαίως, όταν θα έχουν μια τέτοια βίζα και όταν θα είναι αποδεδειγμένα ομογενείς, δεν μπορεί κανείς να τους διώξει. Το κράτος, δηλαδή, πρέπει να δει και αυτές τις διαστάσεις, πρέπει να λάβει και άλλους παράγοντες υπ’ όψη. Βεβαίως, δεν θα είναι η παραμονή τους νόμιμη εδώ, εφόσον θα έχουν λήξει και τα επίσημα έγγραφα τους και μπορεί να εμπλακούν σε οτιδήποτε και να βρεθούν οι άνθρωποι, αντί σε χώρο προστασίας σε κάποια φυλακή. Αυτές είναι οι επιφυλάξεις και οι προβληματισμοί που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, γιατί υπάρχει τέτοιο παρελθόν και το γνωρίζουμε.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ