Του Αποστόλη Ζώη

Με συνολικά 80 άτομα, τα οποία είναι Γερμανοί επιχειρηματίες, έφτασε σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ.

Σε δηλώσεις του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που ξεκίνησε με το επίσημο δείπνο υπό τον κ. Ρέσλερ, υπογράμμισε πως με μεγάλη χαρά βρίσκεται στην Αθήνα, προσθέτοντας πως οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη που χρειάζεται η Ελλάδα.

Σκοπός του Φόρουμ είναι να έρθουν σε επαφή οι γερμανοί επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον κ. Ρέσλερ με τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ο Γερμανός υπουργός θα συναντηθεί και με τους Μ. Χρυσοχοϊδη και Γ. Παπακωνσταντίνου, με βασικό στόχο την προσέλκυση γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων, όπως και την υπογραφή ελληνογερμανικής συμφωνίας οικονομικής συνεργασίας.

Μαζί με τους γερμανούς επιχειρηματίες βρίσκεται και 12μελής αντιπροσωπεία του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου της οποίας ηγείται ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του συνδέσμου κ. Δημήτρης Κούρος .

Ακόμα ο Ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων και Πρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) θα συμμετέχει σαν ομιλητής στην ημερίδα “Managers in an economy under crisis” που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Αθήνα. Πρόκειται για ημερίδα που διοργανώνουν η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) και η Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση των Μάνατζερ (CEC).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ. Θέμα του πάνελ όπου συμμετέχει ο κ. Χατζημαρκάκης είναι “Από την Οικονομική Κρίση του 2008 στον Κίνδυνο Χρεοκοπίας Ευρωπαϊκών Χωρών” (9:30 – 11:15).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ