«Σημαντικότερο ιστορικό γεγονός» χαρακτήρισε την επερχόμενη Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την συνάντησή του με τον βουλευτή της Κρατικής Δούμας Ρωσικής Ομοσπονδίας Ιβάν Σαββίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Την Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου του 2010 θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης με συμμετοχή του Επισκόπου Ποντόλσκ βικάριου της Επισκοπής Μόσχας κ. Τύχωνος (Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία) και του Μητροπολίτου Δράμας κ. Παύλου (Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία). Η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι θα γίνει για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 386 μ.Χ.

Απευθύνοντας στον Πατριάρχη ο Ιβάν Σαββίδης σημείωσε ότι δεκάδες χιλιάδες πιστοί ονειρεύονται έστω και για μια φορά να επισκεφτούν τον άγιο για όλους τους ορθόδοξους τόπο, το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. «Είμαι ευχαριστημένος, ότι μαζί με τους προσκυνητές από διάφορες χώρες θα μπορέσω να παρακολουθήσω την Πατριαρχική Λειτουργία η οποία θα πραγματοποιηθεί με συμμετοχή της Ρωσικής και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι συμβολικό ότι η προσεχής λειτουργία θα γίνει σημαντικό γεγονός στην πνευματική ένωση όλων των ορθόδοξων χριστιανών θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά», – είπε ο Ι.Σαββίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ