Σε Γερμανία, Αυστρία και Αγγλία διδάσκει ο πανεπιστημιακός δάσκαλος στο ΤΕΦΑΑ κ. Γιάννης Δήμας, από τις 15 – 24 Νοεμβρίου, το αντικείμενο των Ελληνικών παραδοσιακών χορών.  Συγκεκριμένα το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Νοεμβρίου δίδαξε σε προγραμματισμένο σεμινάριο που έγινε στο Raubling περιοχή Βαυαρίας και την Τρίτη 19 Νοεμβρίου δίδαξε στο Trauenreut που βρίσκεται κοντά στο Salzburg της Αυστρίας.

Foto  1Η θεματολογία των δύο παραπάνω απευθύνονταν σε πολίτες της κεντρικής Ευρώπης  που ασχολούνται με τον λαϊκό πολιτισμό και έχουν ενδιαφέρον για τον Ελληνικό παραδοσιακό χορό. Την Πέμπτη πέταξε από Μόναχο για Λονδίνο και Κέμπριτζ όπου είναι προσκεκλημένος να διδάξει στις 23-24 Νοεμβρίου σε σεμινάριο που προγραμμάτισαν να κάνουν χοροδιδάσκαλοι των ελληνικών και κυπριακών σχολείων, όπως και των ορθόδοξων εκκλησιαστικών κέντρων του Λονδίνου και της ευρύτερης περιοχής. Το θέμα της εισήγησής του  καθηγητή είναι: Διδακτική (Μεθοδολογία-Ανάλυση-Μετρική-Ρυθμολογία) του ελληνικού χορού σήμερα.

Αφορμή για την πρόσκληση του κ. Δήμα ήταν η συγγραφική του δράση ως ένας εκ των τεσσάρων συγγραφέων (Γιάννης Θεοδωράκης, Νίκος Διγγελίδης, Ελένη Ζέτου, Γιάννης Δήμας) των δύο νέων σχολικών βιβλίων για τη φυσική αγωγή που διδάσκονται σήμερα στην Α/θμια εκπαίδευση, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Εκεί θα αναλύσει το συνοπτικό περιεχόμενο των βιβλίων σε ότι αφορά την θεματολογία του ελληνικού παραδοσιακού χορού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έδειξαν ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου εκτός από τους έλληνες και κυπρίους δασκάλους, δάσκαλοι άγγλοι που ασχολούνται με τον παραδοσιακό και σύγχρονο χορό πανευρωπαϊκά.
Ενδιαφέρον και άξιο λόγου είναι το ότι ο καθηγητής ‘εξάγει’ και προβάλει τον ελληνικό λαϊκό πολιτισμό, υπό το ‘βάρος’ των δύσκολων κοινονικο-οικονομικών συνθηκών που περνά η χώρα μας σήμερα!.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ