190 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Γένους.

BudapestBudapestBudapestΒουδαπέστη. Το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011 και ώρα 11:30 πμ. στο μνημείο του Ελληνισμού, στην πλατεία Petofi πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων για την εθνική μας επέτειο από τον Πρέσβη της Ελληνικής Πρεσβείας Σπύρο Γεωργιλέ, τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας Βάσο Τσαμπερλέν, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αυστρίας και Έξαρχο Ουγγαρίας κ. Μιχαήλ , τον πρόεδρο της Αυτοδιοικήσεως Ελλήνων Βουδαπέστης Γεώργιο Τζιτζή, τον Γραμματέα της Ελληνικής Κοινότητας Κεντρικής Ουγγαρίας Σπύρο Αγκάρντι, από τον Ελληνικό-Κυπριακό-Ουγγρικό Σύλλογο Φιλίας ο Λύκας-Λάντος Άνταλ, και από την Υπό Ελλήνων Ιδρυθείσα Ορθόδοξο Ουγγρική Εκκλησιαστική Κοινότητα Βουδαπέστης ο Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Παναγιωτόπουλος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συμμετείχε και απέδιδε τιμές απόσπασμα από τον Ουγγρικό Στρατό.

Αμέσως μετά στις 12.00 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Παρεκκλήσι της Εξαρχίας επί της οδού VACI 55 χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αυστρίας και Έξαρχου Ουγγαρίας Μιχαήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εξοχότατος Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας Σπύρος Γεωργιλές, διαβάζοντας τον χαιρετισμό του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τέλος ο Μητροπολίτης στον Χαιρετισμό του κάλεσε όλους τους Έλληνες της Διασποράς ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την καινούργια δοκιμασία της πατρίδος μας διότι έτσι μόνο μπορεί να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.

Επί πλέον κάλεσε δημοσίως την Αυτοδιοίκηση Ελλήνων της Ουγγαρίας , η οποία απέχει από τον επίσημο εορτασμό , να συμμετέχουν επί τέλους σε ένα ανοικτό δημόσιο διάλογο για επίλυση και συζήτηση όλων των προβλημάτων που φέρεται να έχει ο πρόεδρος της .

Μετά το πέρας της δοξολογίας η Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Βουδαπέστης παρέθεσε δεξίωση προς όλους τους παρευρισκομένους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ