Δραματικές σκηνές πριν λίγο στο Αμβούργο. Δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε πελάτες σούπερ μάρκετ σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας πολλούς. Άγνωστα μέχρι στιγμής τα κίνητρα.Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε αργά το μεσημέρι στη συνοικία Μπάρμπεκ στο Αμβούργο. Ο δράστης εισέβαλε σε σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Edeka και επιτέθηκε αδιάκριτα σε πελάτες. Στη συνέχεια βγαίνοντας από το σούπερ μάρκετ συνέχισε τις επιθέσεις. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Χάιντε Ούντε.

Μεμονωμένος δράστης

Αυτόπτες μάρτυρες καταδίωξαν τον δράστη και ειδοποιήθηκαν η αστυνομία και η πυροσβεστική. Λίγο αργότερα, άνδρες της αντιτρομοκρατικής άρχισαν την καταδίωξη και τον συνέλαβαν μισή ώρα αργότερα. Η ταυτότητα του δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι νεαρής ηλικίας, δεν έχει γίνει γνωστή. Η εφημερίδα Βild, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα γράφει ότι την ώρα που ο δράστης επιτίθετο σε πελάτες του σούπερ μάρκετ φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Σε twitt της αστυνομίας αναφέρεται ότι επρόκειτο για έναν μεμονωμένο δράστη και ότι σύμφωνα με πρώτες εκτιμήσεις δεν επιβεβαιώνεται ότι τα στόχος του δράστη ήταν η κλοπή. Τα κίνητρά του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα.

Το σούπερ μάρκετ βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο. Η αστυνομία απέκλεισε ολόκληρο το τετράγωνο, ενώ οι άνδρες της περιπολούν βαριά οπλισμένοι. Στον τόπο της επίθεσης έσπευσαν ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο για τη μεταφορά των τραυματιών.

Bild/dpa/Ειρήνη Αναστασοπούλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ