touzla xanthopoulos geromarkou ouzoun 3Τον Δήμο Τούζλας της Κωνσταντινούπολης, επισκέφτηκαν από 26 έως 28 Απριλίου, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Sadi Yazici, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιάννης Ξανθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιρφάν Ουζούν και ο Αντιδήμαρχος Καβάλας Τάσος Χατζηαναστασίου.
Η αποστολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είχε ως σκοπό την γνωριμία με τους εκπροσώπους του Δήμου Τούζλας και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου επαναπατρισθέντων από περιοχές της Ελλάδας, με στόχο το ξεκίνημα της συνεργασίας σε αυτοδιοικητικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.
Ο Δήμος Τούζλας πληθυσμού 250.000 κατοίκων, κατοικείται κυρίως από απογόνους Τούρκων ανταλλαγέντων από περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και άλλους νομούς της Μακεδονίας οι οποίοι επιθυμούν σύσφιξη των σχέσεων τους με τους τόπους που κατοικούσαν μέχρι το 1923 οι πρόγονοι τους.
Προς τον σκοπό αυτό και ως αρχή προετοιμάζονται να επισκεφτούν  την  περιοχή μας το καλοκαίρι, με πλοίο το οποίο θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Τούζλας, πάνω από 300 κάτοικοι της τουρκικής πόλης.
Σε μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του Δημάρχου, βουλευτών, οι Αντιπεριφερειάρχες μετέφεραν τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης επιθυμεί την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς και θα συνεργαστεί με τον Δήμο Τούζλας για την επίτευξη του στόχου αυτού.

touzla xanthopoulos geromarkou ouzoun 2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ