Την Ελληνική Κοινότητα της Στουτγάρδης επισκέφθηκε η Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου, όπου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Ζαχαρία Γ. Μαθιουδάκη, «Νίκος Κατσαράκης, Ένας Κρητικός Οδυσσέας».

Την ευθύνη της παρουσίασης είχε η κα Δέσποινα Μέλιου, κοινωνική λειτουργός με μεγάλη προσφορά στην κοινότητα. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από την κα Εύα Τσολακίδου, ενώ η πρόεδρος της κοινότητας κα Δήμητρα Παπαδοπούλου, μίλησε για τον συγγραφέα. Αποσπάσματα από το βιβλίο του διάβασε ο κ. Ζ. Μαθιουδάκης.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει την χορωδία, υπό την διεύθυνση της κα Σμαραγδής Μπούρα, η οποία παρουσίασε παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι μουσικοί Βαγγέλης και Ελλην παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα.

Η λογοτεχνική βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία και με την συμβολή των Γερμανών φιλελλήνων καθηγητών της περιοχής.

Η κυρία Όλγα Σαραντοπούλου σε σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των ελληνικών κοινοτήτων τις οποίες χαρακτήρισε «θεμέλια του Ελληνισμού» και πρόσθεσε: «Αγωνιζόμαστε να διαφυλάξουμε την δική μας ιστορία, την γλώσσα και τον πολιτισμό μας, συμβάλλοντας ως Ελληνισμός στην παγκόσμια κοινωνία στην πρόοδο, στην ευημερία και στην ειρήνη». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα γενιά, στην οποία, όπως είπε, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για να κρατηθεί κοντά στις ρίζες της και την παράδοση.

Η Δρ. Σαραντοπούλου είχε σειρά συναντήσεων με επίλεκτα μέλη της τοπικής ομογενειακής κοινωνίας, όπως την πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Στουτγάρδης, Δ. Παπαδοπούλου, την οποία συνεχάρη για την πολύ σημαντική και μακροχρόνιο προσφορά της στα κοινά τόσο στην ελληνική κοινότητα όσο και την Ομοσπονδία Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης των οποίων υπήρξε δραστήρια πρόεδρος. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, η Γραμματέας του ΣΑΕ, στον φιλέλληνα σύζυγο της κας Παπαδοπούλου, Bernd Schickl και την προσφορά του στον Ελληνισμό.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ είχε, επίσης, ιδιαίτερη συνάντηση με τον Γεώργιο Παπαδόπουλο, Συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων Ευρώπης και Αντιπρόεδρο της ΟΕΚ και ενημερώθηκε για την μἐχρι τώρα δράση της Εκτελεστικής Γραμματείας των Ομοσπονδιών ενώ ακολούθως συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θρακικών Συλλόγων Ευρώπης κυρία Ελένη Ταγκαλίδου.

Στην Φρανκφούρτη, η κυρία Όλγα Σαραντοπούλου είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Συντονιστή ΣΑΕ Περιφέρεια Ευρώπης κ. Γιώργο Αμαραντίδη, με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το μέλλον του οργάνου.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ επισκέφθηκε και την Ελληνική Κοινότητα Φρανκφούρτης και Περιχώρων, και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Δρ. Ευλάμπιο Μπετάκη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το μέλλον των κοινοτήτων στην Ευρώπη και την εξέλιξη του Ελληνισμού της Γερμανίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ