Στις 20.03.2011 έλαβε χώρα επίσκεψη του βουλευτή Τρικάλων κ. Μαγκούφη στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας. Ο κ. Μαγκούφης ήταν προσκεκλημένος της ομοσπονδίας ελληνογερμανικών συλλόγων, Vereinigung der Deutsch-Griechischen Gesellschaften, συμμετείχε ως πρόεδρος της επιτροπής ελληνογερμανικής φιλίας στην ετήσια συνάντηση που φιλοξενήθηκε αυτή τη χρονιά στην πόλη του Γκύτερσλο.

Αν και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν άφηνε πολλά χρονικά περιθώρια, ο βουλευτής επισκέφτηκε το ενοριακό κέντρο και παρακολούθησε τη θεια λειτουργία και απηύθυνε χαιρετισμό στους συμπατριώτες.

Έπειτα επισκέφτηκε το χώρο της Κοινότητας όπου πλήθος συμπατριωτών τον υποδέχθηκαν άκουσαν την εισήγησή του και στη συνεχεία τους δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήματα στον εκπρόσωπο του κοινοβουλίου.

Ο κύριος Μαγκούφης άκουσε με υπομονή και προσοχή τις απόψεις και τις ανησυχίες των συμπατριωτών μας για μια σειρά από θέματα όπως το εκπαιδευτικό, φορολογικά, φοροτεχνικά ζητήματα, καθώς και μια σειρά θεσμικών θεμάτων.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Παναγιωτόπουλος, που προήδρευσε της διαδικασίας, εξήρε την υπερκομματική θεώρηση του βουλευτή καθώς και την υπομονή του αλλά και το έμπρακτο ενδιαφέρον του να πλησιάσει και να αφουγκραστεί τα προβλήματα του απόδημου Έλληνα.

Τέτοιες συμπεριφορές τιμούν τους Έλληνες βουλευτές και κρατούν άσβεστη τη φλόγα και τους δεσμούς με τη Μητρόπολη.

Ο κ. Μαγκούφης γνώστης και ενήμερος πολλών θεμάτων, λόγω ιδίας πείρας αφού και ο ίδιος έζησε και σπούδασε στη Γερμανία και κατά συνέπεια και γερμανομαθής, μπόρεσε να νιώσει την αγωνία των απόδημων και τη στεναχώρια τους για τα προβλήματα της χώρας μας.

Όμως μετέδωσε και μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας στους συμπατριώτες.

Αυθόρμητος, γνήσιος και αυθεντικός, συγκίνησε με την καταδεκτικότητα και την απλότητα του και κέρδισε τις συμπάθειες όλων μας. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς που βρήκε το χρόνο να μας επισκεφθεί και να μας ακούσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ