Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος επισκέφθηκε  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια προκειμένου να του επιδώσει τα επίσημα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Ο κ. Πετσάλνικος εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Είχα την τιμή πριν από λίγο να παραδώσω σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια τη σύνθεση της Βουλής των Ελλήνων – ΙΔ΄ Περιόδου Προεδρευομένης Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των γενικών βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μου ενεχείρισε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης, η ΝΔ έχει λάβει ποσοστό 18,85% και 108 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο ποσοστό 17,8% και 52 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 13,18% και 41 έδρες, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 10,60% και 33 έδρες, το ΚΚΕ 8,48% και 26 έδρες, ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή 6,97% και 21 έδρες και Δημοκρατική Αριστερά 6,1% και 19 έδρες.

Είναι στιγμές κρίσιμων αποφάσεων και εύχομαι οι ηγεσίες όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας να σταθούν στο ύψος των κρίσιμων αυτών περιστάσεων, των απαιτήσεων και των ευθυνών που έχουμε όλοι μας απέναντι στη χώρα, απέναντι στους πολίτες που αποφάσισαν χθες με το δικό τους συγκεκριμένο τρόπο».

Δημοσιογράφος: Βλέπετε να έχουμε κυβέρνηση σύντομα ή πηγαίνουμε σε εκλογές ;

Φ. Πετσάλνικος: «Εύχομαι να υπάρξουν αποφάσεις που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τη χώρα, για την κοινωνία, για την Ελλάδα, για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Κατά την άποψή μου η χώρα πρέπει να συνεχίσει να είναι όρθια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην Ευρωζώνη. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί».

Συνάντηση Προέδρου της Βουλής με τον Υπουργό Εσωτερικών

 Λίγο νωρίτερα τον Πρόεδρο της Βουλής επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης  προκειμένου να του παραδώσει τα επίσημα αποτελέσματα. Μετά τη συνάντηση έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Τ. Γιαννίτσης: Κύριε Πρόεδρε, ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία χθες το βράδυ και σήμερα βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα τα οποία σας παραδίδω με την κοινοβουλευτική κατανομή των εδρών. Τελείωσε η εκλογική διαδικασία, αρχίζει η πολιτική διαδικασία. Ελπίζω ότι θα αποδειχθεί αυτό που λέγεται ότι στη Δημοκρατία αδιέξοδα δεν υπάρχουν. Η χώρα πρέπει να κατοχυρώσει την πορεία της προς τα εμπρός, δεν πρέπει να βρεθεί σε αδιέξοδο και τα 11 εκατομμύρια πολίτες της, επίσης, δεν πρέπει να βρεθούν σε αδιέξοδο.

 

Φ. Πετσάλνικος: Κύριε Υπουργέ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είχαν την ευθύνη διεξαγωγής αυτών των εκλογών. Ήταν κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, κρίσιμη για τη χώρα μας, για τον ελληνικό λαό και οι στιγμές τώρα είναι πιο κρίσιμες γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να κυβερνηθεί, θα πρέπει να μείνει όρθια και να συνεχίσει την πορεία της μέσα στην Ευρώπη. Θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουν συναίσθηση αυτής της κρισιμότητας των στιγμών και πάνω απ’ όλους οι ηγεσίες όλων των πολιτικών δυνάμεων της πατρίδας μας.

 

Τ. Γιαννίτσης: Και ο καθένας από τους Έλληνες, ανεξάρτητα τι ψήφισε.

Φ. Πετσάλνικος: Βεβαίως, και ο καθένας από τους Έλληνες. Άλλωστε οι Έλληνες και οι Ελληνίδες χθες εξέφρασαν την άποψή τους, τη διατύπωσαν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ