Epiroten, Toronto

Κολωνία – Τορόντο, 20.03.2011. Κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο Τορόντο του Καναδά, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού Χρυσόστομος Δήμου είχε επαφή με τον πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά Κώστα Μάντζιο και τον πρόεδρο του Ηπειρώτικου Συλλόγου Τορόντο Παύλο Νιτσοτόλη.

Ο κ. Δήμου αφού άκουσε από τους εκπροσώπους των ηπειρωτικών φορέων του Καναδά για τα δρώμενα του Ηπειρωτικού Συλλόγου Τορόντο και την επαναδραστηριοποίηση της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά, έκανε πλήρη ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Παγκοσμίου Συμβουλίου. Κυρίως δε έκανε ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας που ακόμη δεν έφθασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα δηλ. να το επισκέπτονται Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες απ’ όλο τον κόσμο. Τους παρακάλεσε να κινητοποιηθούν και να στείλουν φέτος περισσότερους νεολαίους από τον Καναδά. Επίσης τους ενημέρωσε και για το Β’ Παγκόσμιο Συνέδριο που θα λάβει χώρα στα Γιάννινα το καλοκαίρι.

Τέλος έγινε εκτενής συζήτηση για το θέμα της προσέλκυσης της Ηπειρωτικής Νεολαίας και όλοι συμφώνησαν ότι αυτό είναι ένα θέμα άμεσης προτεραιότητας που απασχολεί και θα απασχολεί όλες τις ηπειρωτικές οργανώσεις.

Σπύρος Κωσταδήμας
Υπεύθυνος Τύπου και επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

www.world-epirotes.org

Φωτογραφία: (από αριστερά) ο κ. Νιτσοτόλης πρόεδρος Ηπειρώτικου Συλλόγου Τορόντο, ο πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου κ. Δήμου και ο κ. Μάντζιος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Καναδά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ