Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αυστραλία (Μελβούρνη, Καμπέρα, Σίδνεϊ), ξεκινάει, σήμερα, από το Σικάγο, τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου και θα έχει σειρά επαφών με την ομογένεια.
Σήμερα, Παρασκευή 28 Μαρτίου, ο κ. Γεροντόπουλος θα επισκεφθεί την Ελληνοαμερικανική Ακαδημία και θα συζητήσει με τους καθηγητές και τους μαθητές της σχολής. Στη συνέχεια, θα παραστεί στην εκδήλωση έπαρσης της ελληνικής σημαίας, στο Daley Plaza και, ακολούθως, θα γίνει δεκτός από το Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο, στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί, στη συνέχεια, στην Greek Town, θα επισκεφθεί το Ελληνικό Μουσείο και θα έχει συνάντηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας του Σικάγου, με τους οποίους θα συζητήσει διεξοδικά για όλα τα ζητήματα και προβλήματα της ομογένειας.
Το Σάββατο 29 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις των Ελλήνων ομογενών και της νεολαίας στο New Jersey και θα παραστεί σε εκδήλωση την οποία διοργανώνουν Έλληνες και Αμερικανοί επίσημοι.
Την Κυριακή 30 Μαρτίου, ο κ. Γεροντόπουλος θα παρακολουθήσει τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της Επανάστασης του 1821. Τη Δευτέρα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, θα έχει συνεχείς επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους συμπατριώτες μας, οι οποίοι ζουν στις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ