Την απόφαση να ανακηρυχτεί επίτιμη δημότης Τρίπολης η Ιωσηφίδου Αλεξάνδρα έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει του ταξιδιού που θα κάνει αποστολή του Δήμου στη Ρωσία, για την έκθεση του Τριπολίτη καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου.
Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, είπε:
«Γεννημένη τον Ιούνιο του 1977 στο Λένινγκραντ από τον ελληνικής καταγωγής Πόντιο Αλέξανδρο Ιωσηφίδη και τη Ρωσίδα σύζυγό του, η Αλεξάνδρα Ιωσηφίδου σπούδασε κλασικό μπαλέτο από τα 10 της χρόνια (στην Ακαδημία Ρωσικού Μπαλέτου της Α. Βαγκάνοβα). Αποφοίτησε από την Ακαδημία το 1995 (σε ηλικία μόλις 18 χρόνων) και εντάχθηκε αμέσως στο δυναμικό των μπαλέτων Μαριίνσκι. Έχει «ταλέντο και έμφυτη μεγαλοπρέπεια», ανέφεραν για εκείνη έμπειροι δάσκαλοί της όπως η μούσα των μπαλέτων Μαριίνσκι Ουλιάνα Λαπάτκινβα.
Με διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, της απονέμεται ο τίτλος της «Τιμώμενης Καλλιτέχνιδας της Ρωσίας». Η ύψιστη αυτή διάκριση για την Αλεξάνδρα Ιωσηφίδη, δεδομένου του εξοντωτικού συναγωνισμού καθώς η επιλογή της γίνεται σε μια χώρα που διαθέτει όχι μια, αλλά πολλές σπουδαίες μπαλαρίνες, τις πιο φημισμένες σκηνές μπαλέτου στον κόσμο (Μπολσόι, Μαριίνσκι, Νοβοσιμπίρσκ, Στανισλάφσκι, κ.ά.) αποτελεί προσωπικό της άθλο.
Εισηγούμαι στο Δημοτικό Συμβούλιο να τιμήσει, ανακηρύσσοντας την κ. Ιωσηφίδου Αλεξάνδρα πρίμα μπαλαρίνα Αγίας Πετρούπολης ελληνικής καταγωγής, με απόφασή του, ως επίτιμο δημότη της πόλης μας».
Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ