Μετά από μια δύσκολη σειρά των εκλογικών αποτελεσμάτων στο βόρειο Λονδίνο, η οποία είδε ένα αριθμό Ελληνοκυπρίων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων να ηττώνται, η κυρία TheresaVilliers, βουλευτής ChippingBarnet, ο κ. MatthewOfford, βουλευτής Hendon, και κ. NickdeBois, βουλευτής EnfieldNorth, πραγματοποίησαν μια συνάντηση στη Βουλή των Κοινοτήτων με παρούσες σημαντικές προσωπικότητες της Βρετανικής Κυπριακής Παροικίας για να συζητήσουν την υποστήριξή τους σε μελλοντικές προεκλογικές εκστρατείες. Στους παρευρεθέντες περιλαμβάνονται οι Ανδρέας Παπαευριπίδης, πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κυπρίων, Μάριος Μιναΐδης, Πρόεδρος των Ελληνικών Ορθοδόξων Κοινοτήτων στο Η.Β., Αντώνης Σαββίδης, Ανδρέας Νικολαΐδης, Μαρία Ζαβρού, Σπύρος Νεοφύτου, Εϊμυ Γεννίτσαρου, Γιάννης Κούβαρος, Σάββας Αγαθαγγέλου, Αλέξης Γεωργίου, Δώρος Παρτασίδης και Ανδρέας Ταμπουρίδης.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση, η κυρία TheresaVilliers, δήλωσε: «Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι βασικοί παράγοντες στην Κυπριακή Παροικία, όπως ο Ανδρέας Ταμπουρίδης έχασαν τις έδρες τους στις τοπικές εκλογές. Υπήρξε πρωταγωνιστής στους αγώνες για την Κύπρο και θα είναι μια μεγάλη απώλεια για το Συμβούλιο του Δήμου Barnet, όπως θα είναι και η απώλεια του Πάρη Ευαγγέλου και της Ιωάννας Ταμπουρίδη οι οποίοι έχασαν επίσης τις θέσεις τους.”

“Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου αγώνα για αντιμετώπιση της κατάστασης. Είμαι αποφασισμένη να ξαναχτίσουμε υποστήριξη στις συνοικίες [wards] όπου οι Συντηρητικοί έχασαν στην εκλογική μου περιφέρεια. Χαιρετίζω την υποστήριξη και βοήθεια που υποσχέθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση ηγετικές προσωπικότητες της Βρετανικής Κυπριακής κοινότητα για να με βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό. ”

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ-ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η άριστη σχέση συνεργασίας μεταξύ της ηγεσίας της Βρετανικής κυβέρνησης των Συντηρητικών και της Κύπρου έχουν επισημανθεί για μια ακόμη φορά σε μια ομιλία από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη δεξίωση που παρέθεσε η Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία για τον εορτασμό των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ. Στην ομιλία του καλωσόρισε τους δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα, και ευχαρίστησε δημόσια τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης. Απότισε φόρο τιμής στην Αυτή Μεγαλειότητα την Βασίλισσα και στη ηγεσία της στην Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάζοντας την ομιλία του [Ν.Αναστασιάδη], η κυρία TheresaVilliers είπε: «Χαιρετίζω θερμά την ισχύ των δεσμών φιλίας μεταξύ Κύπρου και της Βρετανικής Κυβέρνησης υπό το Κόμμα των Συντηρητικών. Αυτή η τελευταία δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο. ”

“Αυτή η ομιλία ακολουθεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος στο Λονδίνο στις αρχές του έτους κατά την οποία επιτεύχθηκε συμφωνία για ένα σημαντικό ανακοινωθέν για την επίλυση ορισμένων μακροχρόνιων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα σχετικά με την ανάπτυξη ακινήτων στις Βρετανικές Βάσεις.”

“Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σκληρά για δικαιοσύνη στην Κύπρο και είμαι βέβαιη ότι οι συνάδελφοι μου Συντηρητικοί Βουλευτές στο βόρειο Λονδίνο θα κάνουν το ίδιο.”

Andreas Tambourides

ΦΩΤΟ: Δ.ΠΑΡΤΑΣΙΔΗΣ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ