Μεταφράστηκε σε άλλες έξι ευρωπαϊκές γλώσσες.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης πληροφοριών σχετικά με τη διαμονή και την εργασία στη Γερμανία επανεκδόθηκε ο οδηγός „Διαμονή και Εργασία στην Γερμανία“ και εμπλουτίστηκε με επίκαιρες πληροφορίες. Την πρώτη ελληνογερμανική έκδοση που δημοσιεύτηκε την άνοιξη του 2012 είχε επεξεργαστεί μία ομάδα εργασίας του „Δικτύου Ελληνικών Φορέων στο Κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας Βεστφαλίας“. Οι χρήσιμες πληροφορίες γύρω από θέματα όπως π.χ. διαμονή, εκμάθηση γλώσσας, κατοικία, εργασία, σχολική/επαγγελματική εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, ασφάλιση υγείας, κοινωνικές υπηρεσίες, ελεύθερος χρόνος, κοινωνικά δίκτυα κ.α. παραμένουν ακόμη περιζήτητες. Ο οδηγός είχε μεγάλη απήχηση σε όλη τη Γερμανία και στο εξωτερικό για γι αυτό το λόγο επανεκδίδεται.

„Διαπιστώνουμε συνεχώς την ανάγκη πληροφόρησης στη μητρική γλώσσα για όλους τους νεοαφιχθέντες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνεπώς είναι αναγκαία όχι μόνο η επανέκδοση του οδηγού, αλλά επίσης απαραίτητη ήταν η μετάφραση του χρήσιμου αυτού φυλλαδίου και σε άλλες έξι γλώσσες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χαίρομαι ιδιαίτερα που εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου αυτού μέσω του Υπουργείου Εργασίας, Ένταξης κια Κοινωνικών Υποθέσεων του κρατιδίου μας. Με τον τρόπο αυτό παρέχεται πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και διευκολύνεται η ένταξη των νεοαφιχθέντων στη Γερμανία“ αναφέρει η κυρία Ιωάννα Ζαχαράκη συνιδρύτρια του Δικτύου και υπεύθυνη για την μετάφραση και επανέκδοση του οδηγού.

Ο οδηγός μεταφράστηκε στα πολωνικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, βουλγαρικά και ρουμανικά και βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Διακονίας Ρηνανίας- Βεστφαλίας-Λίππε, της Ελληνικής Κοινότητας, του Ελληνικού Προξενείου Düsseldorf, του Δικτύου Ελληνικών Φορέων και άλλων Οργανισμών. Το έντυπο παρέχεται και ώς φυλλάδιο από τις παραπάνω υπηρεσίες.

Για πληροφορίες

Ιωάννα Ζαχαράκη

Εισηγήτρια – Σύμβουλος για θέματα κοινωνικής ένταξης και διαπολιτισμικότητας

της Διακονίας Ρηνανίας-Βεστφαλίας-Λίππε

Geschäftsbereich Soziales und Integration

Referentin für Integration und Interkulturalität

Lenaustraße 41, 40470 Düsseldorf

Tel.: 0211 6398 253

E-Mail i.zacharaki@diakonie-rwl.de,

www.diakonie-rwl.de

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ