Επελέγη από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο επιστήμονας/ερευνητής για την εκπόνηση μελέτης για τους Απόδημους Ηπειρώτες της Αμερικής.  Ως γνωστόν το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών αποφάσισε από το πρώτο συνέδριό του ν΄ ασχοληθεί και με την εξέλιξη της ηπειρωτικής αποδημίας ανά τον κόσμο. Μετά από πολλές συζητήσεις και πάντα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αποφάσισε να αναθέσει τη συγγραφή μελέτης που θα αναφέρεται στην Ιστορία , την Παιδεία και τον Πολιτισμό των Απόδημων Ηπειρωτών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Για το σκοπό αυτό προκήρυξε διαγωνισμό. Η αρμόδια επιτροπή , η οποία ορίστηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επέλεξε τον διδάκτορα του New York University, κ. Αχιλλέα Μπατάλα, ως ερευνητή για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
«Ο διαγωνισμός έγινε με τους όρους και τις διατάξεις που ισχύουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου και συνέχισε: « Ο επιλεγείς ερευνητής θα πρέπει για ένα εύλογο διάστημα να μεταβεί στις ΗΠΑ για επιτόπια έρευνα και μετά από ένα έτος θα υπάρξει από την επιτροπή του Πανεπιστημίου αξιολόγηση του έργου που επετέλεσε για να ακολουθήσει ανανέωση της ερευνητικής συνεργασίας»

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας
του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε στην Ιταλία η μελέτη μου 800 σελίδων για την ιστορική παροικία της Νάπολης που αγκαλιάζει 500 χρόνια δυναμικής παρουσίας μιας ακμαίας παροικίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι μέλη της παροικίας αυτής ήταν και πολλοί Ηπειρώτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ