Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών για τις απανωτές εξώσεις ελληνικών κοινοτήτων στη Γερμανία.

Τα τελευταία χρόνια σειρά μεγάλων ελληνικών κοινοτήτων (Στουτγάρδη, Ντύσελντορφ, Μονάχου, κλπ.) έχουν χάσει τα κτήρια τα οποία στεγάζονταν όπως και σειρά άλλων απειλούνται με έξωση (Βερολίνο, Σβεμπις – Γκμουντ)από τη διακοπή της χρηματοδότησης τόσο από το Γερμανικό όσο και από το ελληνικό κράτος.

Την ώρα μάλιστα που ένα μεγάλο νέο κύμα μετανάστευσης έχει ξεκινήσει από την Ελλάδα προς τις χώρες της Ευρώπης αλλά και παραπέρα και χιλιάδες άνεργοι, ειδικευμένοι και ανειδίκευτοι, με παιδιά μεταναστεύουν στη Γερμανία.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εγκατάλειψης και υποβάθμισης των ελληνικών κοινοτήτων, που ήδη εδώ και χρόνια λειτουργούν υποτυπωδώς. Τόσο οι παλιότερες όσο και η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση υποχρηματοδοτούσαν τις κοινότητες ή επιλεκτικά χρηματοδοτούσαν με πακτωλό χρημάτων οργανισμούς (πχ. ΣΑΕ) που ήταν μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας πχ. ανεργία, ημιαπασχόληση, ελληνόγλωσση εκπαίδευση, φορολόγηση, ιδιωτικοποιημένη υγεία, κλπ.

Οι αντίστοιχες (κυβερνητικές) παρατάξεις τους στις κοινότητες, δηλώνουν υποκριτικά ότι παλεύουν ενώ όλοι έχουν χρόνια τώρα έχουν παραιτηθεί από οποιαδήποτε οικονομική διεκδίκηση από το ελληνικό αλλά όσο και από το γερμανικό κράτος. Ήταν αυτές που στο όνομα της «κατανόησης για την οικονομική στενότητα της πατρίδας»υποχωρούσαν κι αποδέχονταν τα κατά καιρούς πετσοκομμένα κονδύλια της κυβέρνησης. Eίναι οι ίδιες που αποπροσανατόλιζαν για πολλά χρόνια καθησυχάζοντας ότι οι έλληνες μετανάστες μπορούν να βασίζονται σε «φιλέλληνες γερμανούς κυβερνητικούς παράγοντες», για «μεγάλους επιχειρηματίες ευεργέτες της ομογένειας», για «τις άκρες και τις γνωριμίες που είχαν στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση».

Όπως ισχύει και για τον ελληνικό λαό, λεφτά για τους μετανάστες δεν υπάρχουν όμως υπάρχουν για την ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών τη στήριξη, βιομηχάνων, εφοπλιστών, επιχειρηματικών ομίλων. Η παράταξη δε που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται σε ένα αποπροσανατολιστικό παιχνίδι αφού αναδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο αυτής της κατάστασης την κακή διαχείριση ή συγκεκριμένα πρόσωπα! Οι δυνάμεις αυτές καλλιεργούν αυταπάτες για τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος.
Η πολιτική αυτή υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης των εκλεγμένων μαζικών φορέων των ελλήνων στο εξωτερικό δεν είναι τυχαία. Εντάσσεται ακριβώς στην επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό. Η επίθεση αυτή είναι ενιαία και υλοποιεί τη συμφωνία της ελληνικής, της γερμανικής κλπ. κυβέρνησης στα πλαίσια της ΕΕ, σε σχέση με τους μετανάστες και τα προγράμματα «ενσωμάτωσης» στην πιο άγρια εκμετάλλευση εργατών. Προγράμματα που έχουν ως στόχο να πληρώσουν οι λαοί την κρίση τους, να βγάλουν οι εργοστασιάρχες και οι τραπεζίτες, τα μονοπώλια, ακόμα μεγαλύτερο κέρδος στη πλάτη των λαών, να φτιάξουν εργάτες φτηνούς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς μόρφωση και βασικά ανοργάνωτους, χωρίς στηρίγματα.

Απαιτούμε από την ελληνική Κυβέρνηση και τη Γερμανική Κυβέρνηση κατοχυρωμένη σταθερή χρηματοδότηση προς τους εκλεγμένους φορείς των ελλήνων μεταναστών που ζουν, εργάζονται και φορολογούνται στη Γερμανία. Οι κοινότητες να ξαναποκτήσουν στέγαση και τις απαραίτητες υποδομές.

Να γίνουν αμέσως αποσπάσεις και άλλων δασκάλων και καθηγητών καθώς και νέες προσλήψεις, έτσι ώστε τα ευρωπαϊκά δημοτικά και γυμνάσια του Βερολίνου να δεχτούν όλα τα παιδιά των μεταναστών που έχουν μείνει εκτός σχολείου. Να μην λειτουργήσει ούτε ένα Κέντρο Λόγου και να επαναλειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας που υπήρχαν. Να υπάρξουν με ευθύνη του κράτους δωρεάν μαθήματα γερμανικής γλώσσας.

Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία και οι λεγόμενοι «σύμβουλοι μετανάστευσης».

Να γίνονται σεβαστές και να στηρίζονται οικονομικά οι πολιτιστικές παραδόσεις και η ταυτότητα των μεταναστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ