Προς το

Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης,
Πανεπιστημίου & Αμερικής 5,
105 64 Αθήνα.

27 Ιουνίου 2011.

Υπόψη κ. Ιωάννη Λασκαρίδη,
Προέδρου.

Κύριοι,

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 (Αντέννα TV, Κηφισίας 10-12, Μαρούσι) προβάλλει την τηλεοπτική σειρά τουρκικής παραγωγής «ΕΖΕΛ». Η σειρά αυτή περιλαμβάνει σκηνές από την κατεχόμενη Κύπρο. Μέσω της σειράς διαφημίζονται ξενοδοχεία, καζίνο και άλλες επιχειρήσεις στην κατεχόμενη Κύπρο με έναν τρόπο που δείχνει ως κάτι το απόλυτα θετικό την κατάσταση στην κατεχόμενη Κύπρο.

Οι ίδιες αυτές επιχειρήσεις που λειτουργούν σε κλαπείσες από Έλληνες Κυπρίους περιουσίες προβάλλονται ως χορηγοί στους τίτλους του τέλους κάθε επεισοδίου.

Ως Έλληνας αισθάνομαι πληγωμένη την εθνική μου αξιοπρέπεια όταν ένας ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός αντί να δείχνει τα εγκλήματα, τις σφαγές, τους βιασμούς, τις λεηλασίες κ.ο.κ. που διέπραξαν οι Τούρκοι εισβολείς στην Κύπρο, δείχνei μία ωραιοποιημένη κατάσταση ως «κοιτάξτε τι ωραία που είναι τώρα» με προφανή σκοπό να απενεχοποιήσει την Τουρκία για τα όσα εγκλήματα έχει διαπράξει και συνεχίζει να διαπράττει στο νησί και παράλληλα προσπαθεί να κατευνάσει και να απονευρώσει εθνικά τους τηλεθεατές στο μείζον θέμα του Κυπριακού προβλήματος.

Ως θιγόμενος Έλληνας πολίτης σας παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα και να πράξετε τα δέοντα.

Με εκτίμηση και σεβασμό

Δημήτρης Περδίκης

Διαβάστε και Ανοικτή Επιστολή προς ΑΝΤ1 Ελλάδος για την τουρκική σειρά “Εζέλ”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ