Σε καρκίνο έξω γεννητικών οργάνων.

Η πρώτη στην Ευρώπη επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής για την αντιμετώπιση τοπικά προχωρημένου καρκίνου του πέους, πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό και παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής (International Congress in Robotic) στην Κύπρο. Την επέμβαση πραγματοποίησαν οι Χειρουργοί Ουρολόγοι Αθανάσιος Μπέκος και Ανδρέας Ανδρέου, πιστοποιημένοι χειρουργοί ρομποτικής και πρωτοπόροι σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η  βουβωνική λεμφαδενεκτομή, αποτελεί τη μοναδική θεραπευτική επιλογή με στόχο την ίαση για άνδρες και γυναίκες με προχωρημένο καρκίνο των έξω γεννητικών οργάνων.

Οι όγκοι των έξω γεννητικών οργάνων στην πλειοψηφία τους είναι ανθεκτικοί σε θεραπείες β΄ γραμμής όπως η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία. Επίσης, η υψηλή  νοσηρότητα μιας ανοιχτής επέμβασης σε συνδυασμό με τη μεγάλη ταλαιπωρία του ασθενούς, την αύξηση του χρόνου νοσηλείας και του κόστους, συνιστούν τους λόγους που διεθνώς πραγματοποιούνται σημαντικά λιγότερες επεμβάσεις  από τις πραγματικά απαιτούμενες.

Η επέμβαση ρομποτικής βουβωνικής λεμφαδενεκτομής προσφέρει άριστο αποτέλεσμα για τη διάσωση ασθενών με τοπικά προχωρημένο καρκίνο. Επίσης, με τη ρομποτική τεχνική αποφεύγονται επιπλοκές στην περιοχή των βουβώνων, όπως η νέκρωση του δέρματος και η διάσπαση του τραύματος, ενώ μειώνονται σημαντικά οι επιπλοκές, όπως η λεμφοκήλη.

Προϋπόθεση για τη διενέργεια της χειρουργικής πράξης αποτελεί α) η ύπαρξη συστήματος Ρομποτικής Χειρουργικής  (DA VIΝCI), το οποίο μόνο το Ιατρικό Διαβαλκανικό διαθέτει στο σύνολο των Νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας καθώς  και β)η διαπιστευμένη εμπειρία των ουρολόγων στη ρομποτική χειρουργική.

Το Γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ