Πρόσκληση.
Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην Κεντρική εκδήλωση του συλλόγου για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 19.00 στο Κινηματοθέατρο του Μύλου Ματσόπουλου με καλεσμένη ομιλήτρια την αξιότιμη κυρία Άννα Θεοφυλάκτου (βραβείο Ακαδημίας Αθηνών), οφθαλμίατρο, επίτιμο πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης και  Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας «Ελλάς-Κύπρος».
Η κυρία Θεοφυλάκτου θα μας ξεναγήσει στον Εύξεινο Πόντο μέσα από την ομιλία της και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που δεκαετίες συνέλεγε και πρόσφατα δώρισε στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας της ομιλίας της κυρίας Θεοφυλάκτου θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΝΤΟΥ»  στο Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη του Μύλου Ματσόπουλου.
Η έκθεση περιλαμβάνει 250 περίπου φωτογραφίες από την ζωή στον Εύξεινο Πόντο καθώς και ειδικό τμήμα που αφορά την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα. Πρόκειται για τμήμα του αρχείου που η κυρία Θεοφυλάκτου δώρισε και το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης αξιοποίησε.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 9 Μαΐου 2014 και θα είναι επισκέψιμη κατά τις εργάσιμες ώρες (09.00-13.00 και 18.00-20.00).
Μετά τιμής

mnimes1Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Σαββίδου Λένα                                              Παπαδοπούλου Νόπη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ