Η «Ημέρα της Ευρώπης» γιορτάστηκε στην Ελβετία , με εκδηλώσεις, ομιλίες, με θέμα το ευρωπαϊκό όραμα, το κοινό «σπίτι» εκατομμυρίων ανθρώπων και την προοπτική του.
Στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης πραγματοποιήθηκε ομιλία με τίτλο « Δέκα Χρόνια μέσα στην Ευρώπη» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσχώρηση δέκα χωρών στην ΕΕ με τη συμμετοχή διπλωματών των χωρών αυτών οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις ένταξης των . Τη συζήτηση συντόνισε ο Αρχισυντάκτης της ελβετικής γερμανόφωνης εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung , ενώ χαιρετιστήρια ομιλία απεύθυνε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελβετία Πρέσβης κ. Jones , ο οποίος χαρακτήρισε την διεύρυνση της ΕΕ το 2004 ως μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Ευρώπης .
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού για την «Ημέρα της Ευρώπης» περιλήφθηκαν επίσης συναντήσεις με νέους ανθρώπους που αποτελούν εξ ορισμού συστατικό στοιχείο του μέλλοντος. Ο Έλληνας Πρέσβης στη Ελβετία κ. Χ. Μανεσης, επισκέφθηκε το σχολείο Kirchenfelf στην Βέρνη , με τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ κ. Jones Πρέσβης και τον Πρέσβη της Φιλανδίας, μίλησε στους μαθητές για τη δημιουργία της ΕΕ όσο και για τις προκλήσεις που αυτή καλείται να αντιμετωπίσει και ακολούθησε διευρυμένη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το μέλλον της ΕΕ .

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ

Φωτό: Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

 

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ