Μετά το φετινό ρεκόρ δεκαετίας με 89 εκατομμύρια τουρίστες, η γαλλική κυβέρνηση θέτει τον φιλόδοξο στόχο να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων τουριστών το 2020. Μόνο φέτος η τουριστική κίνηση στο Παρίσι αυξήθηκε 8%.Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει ο τουρισμός στη Γαλλία, η οποία κατέγραψε φέτος 89 εκατομμύρια τουρίστες. Η χώρα αφήνει πίσω της, τις παροδικές μειώσεις της τουριστικής κίνησης στον απόηχο των τρομοκρατικών χτυπημάτων και θέτει ως το 2020, τον φιλόδοξο στόχο, να σπάσει το φράγμα των 100 εκατομμυρίων τουριστών.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο τουρισμός έφερε τα καλύτερα δώρα το 2017 στη Γαλλία και ιδιαίτερα για το Παρίσι. Τα σχεδόν 89 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες, που υπολογίζονται μέχρι το κλείσιμο της χρονιάς σε λίγες μέρες αποτελούν πραγματικό ρεκόρ για την τελευταία δεκαετία.

Με ανακούφιση οι Γάλλοι συνειδητοποιούν ότι ύστερα από την πτώση που είχε υποστεί ο τουρισμός τη διετία 2015 -2016, εξαιτίας των τρομοκρατικών ενεργειών, ότι το 2017 έφερε μια αύξηση 5-6% ειδικά δε στο Παρίσι κοντά στο 8%. Ιάπωνες, Ρώσοι και Κινέζοι τουρίστες αυξήθηκαν φέτος πάνω από 40 %.

2 εκατομμύρια Γάλλοι ζουν από τον τουρισμό

Οι τουρίστες ξανάρχονται, ο τουρισμός ξαναβρήκε τα επίπεδα που είχε πριν από το 2015… και όχι μόνο! Οι φιλοδοξίες της κυβέρνησης για το 2020 είναι να φθάσει ο αριθμών των ξένων τουριστών, τα 100 εκατομμύρια, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Τουρισμού Ζαν Υβ Λε Ντιάν.

Ένας στόχος που συνοδεύεται με αναμενόμενα έσοδα της τάξεως των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ και τη δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε όλη την γαλλική επικράτεια. Για την επίτευξη όλων αυτών, ο υπουργός στοχεύει στην υποστήριξη των επενδυτών και την ενίσχυση των τουριστικών αρχών με επιπλέον προσωπικό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο τουρισμός στη Γαλλία συμβάλλει με 8% στο ΑΕΠ της χώρας, ενώ παράλληλα διασφαλίζει 2 εκατομμύρια άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ