Σύσσωμη η Γαλλία απέτισε φόρο τιμής στον αστυνομικό Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ομηρία κοντά στην πόλη Καρκασόν την περασμένη Παρασκευή. Συγκινητική ομιλία Μακρόν μπροστά από τη σωρό του αξιωματικού.Η Γαλλία τιμά σήμερα την μνήμη του αστυνομικού Αρνό Μπελτράμ, εντελώς άγνωστο πριν λίγες ημέρες, ο οποίος πριν λίγες ημέρες θυσίασε τη ζωή του για να σώσει μια γυναίκα σε ομηρεία σε σούπερ μάρκετ κοντά στην πόλη Καρκασόν.

Η νεκρώσιμη πομπή έκανε δεκάλεπτη στάση στο «Πάνθεον», όπου 2.000 μαθητές και πολύς κόσμος τίμησαν με την παρουσία τους τον νεκρό. Η πομπή κατέληξε στο προαύλιο του ιστορικού κτιρίου Invalides («Μέγαρο των Απομάχων») όπου μετά από πρόσκληση του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, παραβρίσκονταν οι οικογένειες όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, όλα τα σώματα της αστυνομίας και των ένοπλων δυνάμεων, αλλά και πολύς κόσμος, μιας και η δημόσια τελετή ήταν ανοικτή στο κοινό.

«Προχώρησε στην ύστατη θυσία»

Στον επικήδειο λόγο του ο γάλλος πρόεδρος μίλησε για τον ηρωισμό, την αποφασιστικότητα και θέληση του Αρνό Μπελτράμ, ο οποίος θυσίασε τη ζωή του για να σώσει μια από τους ομήρους. Ο Εμ. Μακρόν τόνισε ότι ο Αρνό Μπελτράμ παρέμεινε πιστός στις αξίες του, προχωρώντας στην ύστατη θυσία, δίνοντας το παράδειγμα και για τις νεότερες γενιές. «Ο αρχηγός αποφασίζει χωρίς αμφιταλαντεύσεις, δρα χωρίς δισταγμούς δίνοντας το παράδειγμα», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος. Για τους Γάλλους, ο Αρνό Μπελτράμ έδωσε με τη θυσία του νέα υπόσταση στην συχνά παρεξηγημένη έννοια του πατριωτισμού. Ο πρόεδρος μίλησε τέλος για δύναμη ψυχής και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πατρίδας δίνοντας μετά θάνατον στον Αρνό Μπελτράμ το αξίωμα του Διοικητή της Λεγεώνας της Τιμής.

Ολυμπία Τσίπηρα, Παρίσι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ