Σε ανταπόδοση της επισκέψεως της Χορωδίας του Δήμου Γιαννιτσών με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνογερμανικής Φιλίας «Μέγας Αλέξανδρος» Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών, στο Gütersloh, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας προς σύσφιξη των σχέσεων επισκέφθηκε την πόλη των Γιαννιτσών όπου φιλοξενήθηκε από τον Ελληνογερμανικό Σύνδεσμο Φιλίας και την Εύξεινο Λέσχη Γιαννιτσών.

Την αποστολή αποτελούσαν ο Πρόεδρος Jürgen Jentsch, ο Γενικός Γραμματέας Hartmut Bleßmann και ο ταμίας Peter Harsdof.

Προς τιμή των φιλοξενουμένων οι Πρόεδροι Γιάννης Παπαστοΐτσης και Μίμης Γρηγοριάδης και τα διοικητικά συμβούλια, παρέθεσαν γεύμα όπου αντηλλάγησαν δώρα και τιμητικές πλακέτες.

Στην εκδήλωση η Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών έδωσε επίσης τιμητική πλακέτα στον καλεσμένο Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού-Κυπριακού-Ουγγρικού Συλλόγου Φιλίας, για τις προσπάθειες του για την ανάδειξη της Ελληνικής Κληρονομίας των Ελλήνων κατά των 17ον-19ον αιώνα στην Ουγγαρία.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι επεσκέφθησαν το νέο Μουσείο της Πέλλας και θαύμασαν τα ωραιότατα εκθέματα της περιοχής από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι μόνον.

Είχαν συνομιλίες με τον Νομάρχη Πέλλας και τον Δήμαρχο των Γιαννιτσών με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων και της φιλίας με ανταλλαγές αποστολών σχετικές με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των δύο λαών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ