Portrait

Στις εργασίες του 2ου Παγκόσμιου Θεσσαλικού Συνεδρίου και Ανταμώματος που  πραγματοποιήθηκε φέτος στον Δήμο Τρικκαίων, συμμετείχε η Γραμματέας του Παγκοσμίου ΣΑΕ, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Wien, 23.08.2010. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή, αλλά και την θετική ανταπόκριση των μελών των οργανώσεων στο κάλεσμα για συνεργασία και ενότητα, η ομογενής γιατρός τιμήθηκε από την οργανωτική επιτροπή, αφού όπως επεσήμαναν οι εκπρόσωποι της,  είναι η «ανάδοχος» της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ».

Η Δρ. Σαραντοπούλου παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση τόνισε: «Πριν από τρία χρόνια στην Καλαμπάκα ένα όραμα γεννήθηκε και έγινε πραγματικότητα και η πραγματικότητα μετουσιώθηκε σε θεσμό. Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που συμμετείχα και εγώ στην εδραίωση του Διεθνούς αυτού οργάνου των Θεσσαλών της Διασποράς. Ήμουν παρούσα όταν πριν από τρία χρόνια μια ομάδα ανθρώπων προχώρησαν στην ίδρυση της Συνομοσπονδίας, και σήμερα μόλις δύο χρόνια  επιτυχούς λειτουργίας της, έχει τύχει της αποδοχής του συνόλου των Αποδήμων Θεσσαλών, κατέστη με τις δράσεις της αξιόπιστη. Και σήμερα βρισκόμαστε εδώ σε ένα συνέδριο με πρωτοφανή επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή από τον απόδημο αλλά και τις οργανώσεις του εσωτερικού με ενότητα και σύμπνοια μεταξύ τους».

Η Γραμματέας του ΣΑΕ επαίνεσε για την εξαιρετική πρωτοβουλία της διοργάνωσης τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων, την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Τρικάλων και τον Δήμο Τρικκαίων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσφορά του δραστήριου προέδρου της Συνομοσπονδίας κ. Διαμαντή Γκίκα, αλλά και στον Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο για την συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ εξήρε τις προσπάθειες της Θεσσαλικής Διασποράς, η οποία όπως είπε σε κάθε χώρα όπου βρίσκεται, έχει κατορθώσει με επιτυχία να δημιουργήσει εστίες Ελληνισμού, να θέσει τις βάσεις για την σύνδεση της νεότερης γενιάς με την ιδιαίτερη πατρίδα, να αναδείξει την παράδοση και την ιστορία της Θεσσαλικής γης.

Επεσήμανε ότι όσα έχουν επιτύχει είναι αποτέλεσμα της ενότητας και της σύμπνοιας που έχουν επιδείξει οι Θεσσαλοί Απόδημοι, ενώ χαρακτήρισε μονόδρομο την συνοχή και συνεργασία ώστε ο Απανταχού Ελληνισμός να κερδίσει το στοίχημα των προκλήσεων της εποχής μας, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα.

Η κα Σαραντοπούλου τόνισε ότι σήμερα, είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη ενδυνάμωσης των δεσμών των Αποδήμων με το Μητροπολιτικό Κέντρο, αλλά και η αρωγή της Ελληνικής Πολιτείας στις πρωτοβουλίες των Ομογενών μας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η συνεργασία μεταξύ των φορέων του απόδημου Ελληνισμού με την Ελληνική Περιφέρεια που μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη σε όλους τους τομείς. «Η αμφίδρομη αυτή σχέση μέσα από πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δράσεις προσφέρει τόνωση στις τοπικές κοινωνίες, την αναβίωση της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την ανάπτυξη των ιδιαίτερων δεσμών της νέας γενιάς με την Ελλάδα» είπε.

Η Δρ. Σαραντοπούλου διαβεβαίωσε τους Απόδημους Θεσσαλούς ότι και από την θέση της Γραμματέως του ΣΑΕ, αλλά και όλα τα μέλη του προεδρείου του ΣΑΕ, θα στηρίξουν και στο μέλλον κάθε τους πρωτοβουλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ