Μήνυμα εμψύχωσης μετά μουσικής από το Ντουόμο του Μιλάνου έστειλε ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι. Την ίδια ώρα οι Ιταλοί παραμένουν στο σπίτι, περιμένοντας τι θα αποφασιστεί για τα μέτρα μετά την 3η Μαΐου.Ο Αντρέα Μποτσέλι έστειλε το δικό του, συγκινητικό μήνυμα αντίστασης και εμψύχωσης από τον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου. Και όχι μόνον στην Ιταλία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο τέλος αποφάσισε να τραγουδήσει το Amazing Grace έξω από τον πασίγνωστο ναό για να επικοινωνήσει με τους κατοίκους όλων των άδειων πόλεων του κόσμου.

«Μια προσευχή μέσω της μουσικής από την πόλη και την περιοχή που επλήγησαν, όσο καμία άλλη από τον ιό», είπε ο καλλιτέχνης. Είναι σίγουρα μια από τις πολυτιμότερες εμπειρίες της ζωής μου», συμπλήρωσε.

Το Ave Maria, που ακούσαμε χιλιάδες φορές, χθες το απόγευμα είχε μια μοναδική σημασία και δύναμη. Ένας παγκόσμιος εναγκαλισμός, ο οποίος δίνει την βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην γνωστή μας ζωή, που τόσο μας λείπει. Ένας διάλογος με μια άλλη άδεια πλατεία, εκείνη του Αγίου Πέτρου της Ρώμης, από την οποία ο ποντίφικας ζήτησε να δείξει αλληλεγγύη η Ευρώπη και να προχωρήσει προς καινοτόμες λύσεις για να μην υπερισχύσουν οι εθνικοί εγωισμοί και να μην αυξηθεί η φτώχεια.

Pasquetta χωρίς εκδρομές και πικ- νικ

Στο μεταξύ οι Ιταλοί παραμένουν φυσικά και σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα στο σπίτι. Pasquetta, το μικρό Πάσχα, το οποίο ήταν παραδοσιακά αφιερωμένο στις εκδρομές, σε πικ-νικ και σε γεύματα στο εστιατόριο.

Οι καραμπινιέροι και οι αστυνομικοί ελέγχουν και σήμερα εκατοντάδες σπίτια στην εξοχή για να εξακριβώσουν ότι δεν υπήρξαν «αποδράσεις» της τελευταίας στιγμής από τις μεγάλες πόλεις.

Προς το παρόν η ημερομηνία βαθμιαίας επανέναρξης κάθε δραστηριότητας παραμένει η 3η Μαΐου. Πολλοί, όμως, όπως οι ξενοδόχοι αλλά και οι καλλιτέχνες (ιδίως οι τραγουδιστές που είχαν οργανώσεις δεκάδες μεγάλες συναυλίες) πιέζουν για να μάθουν πότε θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν να εργάζονται. «Μόλις αυτό καταστεί δυνατό, μόλις μας δώσουν το “ελεύθερο” οι επιστήμονες», είναι η πάγια απάντηση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Θεόδωρος Ανδρεάδης Συγγελλάκης, Ρώμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ