Στις εργασίες του 3ου Παγκοσμίου Συνεδρίου και Ανταμώματος των Θεσσαλών όπου γης, στην Μελιβοία Λαρίσης στον Δήμο Αγιάς συμμετείχε η Γραμματέας του ΣΑΕ, Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου.

Η κα Σαραντοπούλου στον χαιρετισμό της συνεχάρη τους διοργανωτές, τον πρόεδρο Διαμαντή Γκίκα και τα μέλη της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλικών Ομοσπονδιών και Συλλόγων «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αγιάς για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της εκδήλωσης.

Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των Θεσσαλών ανά τον κόσμο, οι οποίοι όπως είπε έχουν κατορθώσει να δημιουργήσουν εστίες Ελληνισμού, εστίες πολιτισμού όπου γης, αναδεικνύοντας την παράδοση και την ιστορία της Θεσσαλικής γης.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ τόνισε ότι η μέχρι σήμερα πορεία των Θεσσαλικών οργανώσεων προσμετρά ιδιαίτερα αξιόλογες δράσεις, οι οποίες έθεσαν τις βάσεις για την σύνδεση της νεότερης γενιάς με την ιδιαίτερη πατρίδα. Ενώ αναφέρθηκε και στην σημασία της ενότητας και της συνεργασίας, αξίες που αναδεικνύουν οι Θεσσαλοί, ως τον μοναδικό τρόπο ώστε ο Απανταχού Ελληνισμός να κερδίσει το στοίχημα των προκλήσεων της εποχής μας, την διατήρηση της εθνικής μας συνείδησης, της ξεχωριστής πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της ελληνικής γλώσσας, της θρησκείας μας.

Η Δρ. Σαραντοπούλου υπογράμμισε ότι σήμερα, σε δύσκολους καιρούς, ο Ελληνισμός του Εξωτερικού καλείται να δώσει ελπίδα και όραμα. Και σημείωσε ότι οι Ομογενείς μπορούν να προκαλέσουν ευκαιρίες ανάπτυξης για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, να καλλιεργήσουν την συνεργασία μέσα από πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και επιχειρηματικές δράσεις, μεταξύ των φορέων του απόδημου Ελληνισμού με την Ελληνική Περιφέρεια, κάτι που θα προσφέρει, όπως δήλωσε, στην τόνωση των τοπικών κοινωνιών, στην αναβίωση της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την ανάπτυξη των ιδιαίτερων δεσμών της νέας γενιάς με την Ελλάδα.

Κάλεσε δε, την Ελληνική Πολιτεία να στηρίξει τις δράσεις του Ελληνισμού της Διασποράς, να υιοθετήσει μακρόπνοη στρατηγική για τον Ελληνισμό με συγκεκριμένους στόχους και διαδικασίες υλοποίησης .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ