Φρανκφούρτη: Συνέντευξη Τύπου για την επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Γράφει η Γκέλλυ Ανδρονίκου-Γκάσμαν.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει. Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2014 δόθηκε στην Ελληνορθόδοξη Ενορία Προφήτου Ηλιού Φρανκφούρτης, και για όλη την επικράτεια της Γερμανίας, συνέντευξη Τύπου από την Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας για την επίσημη επίσκεψη του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
Πλέον εδώ στη Φρανκφούρτη μετράμε μόλις λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη άφιξη του μεγαλύτερου θρησκευτικού ηγέτη ολόκληρης της Ορθοδοξίας. Η προσμονή και ο ενθουσιασμός ολοένα και κορυφώνονται. Αυτή είναι η πιο σπουδαία και η πιο πολυσυζητημένη είδηση στον εδώ ελληνισμό. Η «Ελληνική Γνώμη» ήταν παρούσα στις 11.00 π.μ. της Τετάρτης σε αίθουσα της ενορίας, για να συλλέξει και τις τελευταίες λεπτομέρειες για το ιστορικό αυτό γεγονός.
Οι υψηλά ιστάμενοι της Ιεράς Μητρόπολης Γερμανίας μάς τίμησαν με την παρουσία τους. Ερχόμενοι νωρίς το πρωί οδικώς από τη Βόννη, έδρα της Μητρόπολης, χωρίς ευτυχώς να συναντήσουν κίνηση στην Εθνική Οδό, έφτασαν συνεπείς στο ραντεβού τους με εμάς τους δημοσιογράφους, Έλληνες και Γερμανούς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αυγουστίνος και ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Κωνσταντίνος Μύρων ήταν οι κύριοι ομιλητές. Όλη η συνέντευξη καθώς και τα Δελτία Τύπου που μοιράστηκαν ήταν γραμμένα αποκλειστικά στη γερμανική γλώσσα. Αφού προηγήθηκε η διανομή σε όλους μας του δημοσιογραφικού υλικού, η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο κ. Κωνσταντίνο Μύρων, ο οποίος μας επεξήγησε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Παναγιωτάτου στη Γερμανία. Με κάθε λεπτομέρεια γνωρίζουμε πια βήμα προς βήμα όλες τις κινήσεις του θρησκευτικού μας Πατέρα.
Κατόπιν το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος. Εκείνος ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Παναγιώτατος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Γερμανία και την ορθόδοξη Μητρόπολή της μετά από δική του προσωπική πρόσκληση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυσή της εδώ. Η χαρά του Παναγιωτάτου όταν δέχτηκε την πρόσκληση ήταν απερίγραπτη. Και θα είχαμε ήδη από πέρυσι την ευκαιρία να τον δούμε από κοντά, όμως έκριναν ότι η συγκυρία δεν ήταν κατάλληλη λόγω των τότε γερμανικών εθνικών εκλογών. Για να μην ταυτιστεί λοιπόν λανθασμένα με πολιτικές σκοπιμότητες, αποφάσισαν να μεταθέσουν για φέτος αυτή την ιστορική επίσκεψη. Έτσι, ο χαρακτήρας της είναι καθαρά ιερατικός, όπως ειπώθηκε από τον προκαθήμενο της Μητρόπολής μας. Τη συνέντευξη έκλεισε με ευχαριστίες για τη συμμετοχή μας ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου και ιερέας στην Ενορία Προφήτου Ηλιού π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος. Ως άψογος οικοδεσπότης μάς αποχαιρέτησε με ένα όμορφο και συνάμα συμβολικό δώρο: ένα μπουκάλι μαυροδάφνη, το ειδικό κρασί που χρησιμοποιείται στη Θεία Κοινωνία, καθώς και ένα καλαίσθητο αντίγραφο βυζαντινής εικόνας.
Και να που τώρα που γράφονται αυτές οι αράδες έχει ήδη ολοκληρωθεί από χτες η περιοδεία του Παναγιωτάτου στη Στουτγκάρδη και στο Έσσλινγκεν, την πρώτη ελληνορθόδοξη εκκλησία που ίδρυσε η Μητρόπολη επί γερμανικού εδάφους. Ο Πατριάρχης μας θα μιλήσει παντού όπου υπάρχουν Έλληνες ελληνικά, εκτός από τις επίσημες συναντήσεις του με πρόσωπα της πολιτικής ή εκκλησιαστικής ηγεσίας της Γερμανίας, με τα οποία θα μιλήσει στη γερμανική.
Σήμερα Δευτέρα, 12 Μαΐου, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναμένεται στην πόλη μας τη Φρανκφούρτη. Με ανείπωτη χαρά αλλά και αγωνία θα είμαστε παρόντες όχι μόνο για να καλύψουμε αναλυτικά το ρεπορτάζ της επίσκεψής του, αλλά και για να αναφωνήσουμε και να ψάλλουμε όλοι, μεγάλοι και παιδιά, προς το πρόσωπό του το «Χριστός Ανέστη» και να αξιωθούμε μετά το πέρας της δοξολογίας να λάβουμε την ευλογία του…
Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από τη Φρανκφούρτη θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε και να δείτε στην έντυπη μορφή της εφημερίδας «Ελληνική Γνώμη» τις επόμενες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ