Άλλη μια αξιόλογη δραστηριότητα είχε την περασμένη εβδομάδα η Τρικαλινή μουσική ομάδα  στην Αμερική. Συγκεκριμένα οι Τρικαλινοί μουσικοί Μίλτος Κρανιάς, Χρίστος Κιτσόπουλος και Αχιλλέας Χαχάμης είχαν προσκληθεί για μια ακόμη φορά από πολιτιστικούς φορείς του ελληνισμού της Αμερικής με σκοπό να συμμετέχουν μουσικά σε ανάλογες εκδηλώσεις, από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου. Η πρώτη εκδήλωση ήταν η ετήσια χοροεσπερίδα του πολιτιστικού συλλόγου Παναρκαδιτών(Pan-Arcadian Federation of America) του Los Angeles, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μια από τις καλλίτερες εκδηλώσεις του συλλόγου απ’ την ίδρυση του.

Η δεύτερη εκδήλωση ήταν μια σημαντική και ιδιαίτερη συνεργασία με τις χορευτικές ομάδες της Pasadena Los Angeles για τρίτη συνεχή χρονιά. Συγκεκριμένα η δραστηριότητα αυτή είναι αποτέλεσμα των δράσεων του συντοπίτη μας πανεπιστημιακού δασκάλου κ. Γιάννη Δήμα. Ο συμπολίτης μας καθηγητής ως είναι γνωστό διδάσκει το αντικείμενο του ελληνικού χορού και πέραν του ατλαντικού σε Αμερική Καναδά και Αυστραλία. Η ποιοτική δουλειά της τρικαλινής ‘πολιτιστικής’ ομάδας σε συνδυασμό με την άριστη συνεργασία τους έχουν φέρει αξιόλογα αποτελέσματα στο παναμερικανικό διαγωνιστικό φεστιβάλ Ελληνικού παραδοσιακών χορών το γνωστό F.D.F. (Folk Dane Festival). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επίλεκτες χορευτικές ομάδες της Pasadena Los Angeles με την στήριξη της τρικαλινής ‘πολιτιστικής’ ομάδας έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα τα τρία τελευταία χρόνια τρία μετάλλια, ένα χρυσό και δύο αργυρά. 

Το F.D.F. είναι ένα πολιτιστικό αντάμωμα της νεολαίας του ελληνισμού με άριστες κοινωνικές προεκτάσεις, για την ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Αυτό γίνεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο μήνα αδιάλειπτα και πετυχημένα εδώ και 36 χρόνια με συμμετοχές πάνω από 290 χορευτικές ομάδες της ομογένειας την κάθε φορά απ’ όλη την Αμερική και το παρακολουθεί συνολικά πάνω 8.000 άτομα.
Αυτή την περίοδο η τρικαλινή ‘πολιτιστική’ ομάδα (Δήμας – Κιτσόπουλος – Χαχάμης – Κρανιάς) προετοίμασαν τις τρεις χορευτικές ο
μάδες με το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που σκοπεύουν να παρουσιάσουν στο προσεχές 37ο Folk Dane Festival που θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2013, όπου φυσικά εκ νέου θα πρέπει να ξαναβρεθούν μαζί για την τελική διαγωνιστική συμμετοχή που φέτος θα γίνει στη πόλη Anaheim στην California.

Ως ένα ευχαριστώ προς την τρικαλινή ομάδα για την άψογη δουλειά που παρουσιάζει κάθε φορά που βρίσκεται στην ομογένεια, της έγινε δώρο ένα τριήμερο ταξίδι αναψυχής στην Αριζόνα στην πόλη του Las Vegas και στο φαντασμαγορικό Gran Canyon, με την ευθύνη του Κώστα Καπoγιάννη από πλευράς του συλλόγου Παναρκαδιτών( Pan-Arcadian Federation of America Los Angeles)
Το αξιοσημείωτο είναι ότι η τρικαλινή μουσική ορχήστρα καθιέρωσε από πέρυσι να παίζει μουσικά και τραγουδιστικά την θεσσαλική Καραγκούνα, με φόντο το λογότυπο της πόλης όπου ταξιδεύει, μετά από ιδέα του Μίλτου Κρανιά.

 Έτσι πέρυσι παίξανε την «Καραγκούνα στο Hollywood»(κλαρίνο-Γιώργος Κολτσίδας, λαούτο-Αχιλλέας Χαχάμης, βιολί-Γιάννης Σούλτης & ντέφι-Μίλτος Κρανιάς) και φέτος παίξανε την «Καραγκούνα στο Las Vegas» (κλαρίνο-Χρίστος Κιτσόπουλος, λαούτο-Αχιλλέας Χαχάμης & ντέφι-Μίλτος Κρανιάς). Τα δύο θέματα παίζουν σε βίντεο κλιπ στο ηλεκτρονικό διαδίκτυο με του τίτλους: karagouna Hollywood και karagouna Las Vegas και έχουν μεγάλη επισκεψημότητα. Για τον λόγο αυτό έγιναν θετικά σχόλια από κεντρικά μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών. ΑΝΤΕΝΑ, ΜΕGΑ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η αξιόλογη δουλειά του συντοπίτη μας πανεπιστημιακού δασκάλου Γιάννη Δήμα που «εξάγει» και προβάλει το ελληνικό λαϊκό πολιτισμό σε Ευρώπη Αμερική και Αυστραλία έγινε θέμα στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ