Τον καταξιωμένο ποιητή, πεζογράφο, μεταφραστή Τίτο Πατρίκιο τίμησε, το βράδυ της Παρασκευής 28 Μαρτίου, το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Η βραδιά ξεκίνησε με την απαγγελία ενός ποιήματος του Τίτου Πατρίκιου από τον Πρόεδρο της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων και ποιητή  Μανώλη Στεργιόπουλο και την ηθοποιό Βασιλική Μακρή, ενώ το video που ακολούθησε, με αποσπάσματα από τη ζωή και το έργο του, έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να τον γνωρίσει ακόμα καλύτερα.

Με λόγια από καρδιάς μίλησε, στη συνέχεια, για εκείνον ένας πολύ καλός του φίλος, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας κ. Μηνάς Βιντιάδης χαρακτηρίζοντάς τον «αιώνιο έφηβο». Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» με τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή του Τίτου Πατρίκιου, ο κ. Βιντιάδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής (το 1944 καταδικάστηκε σε θάνατο από συνεργάτες των Γερμανών και η εκτέλεσή του ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή) και της εξορίας (στη Μακρόνησο και στον Αϊ-Στράτη), στον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε στην πορεία και την εξέλιξή του ο Γιάννης Ρίτσος, στα χρόνια που έζησε στη Γαλλία και την Ιταλία καθώς επίσης και στο περιοδικό «Επιθεώρηση της Τέχνης» του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος. Στις σταθερές της ζωής του, δηλαδή, που τον διαμόρφωσαν και επηρέασαν τον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης της ζωής. «Οι φράσεις που λέει πάντα αφήνουν μια αίσθηση αισιοδοξίας. Ο λόγος του είναι σύγχρονος, σημερινός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βιντιάδης προσθέτοντας πως «είναι ένας πολιτικός ποιητής που όμως δεν έδωσε ποτέ την αίσθηση ότι ήταν κομματικός ποιητής».

 

Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, ευχόμενος στον Τίτο Πατρίκιο να είναι πάντα τόσο δημιουργικός και να μην τον εγκαταλείψουν ποτέ η έμπνευση και το πάθος.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Πατρίκιος επεσήμανε πως η μεγαλύτερη χαρά για έναν ποιητή είναι όταν οι στίχοι του έχουν βοηθήσει κάποιον αναγνώστη. «Η ποίηση είναι η δυνατότητα που δίνεις στον αναγνώστη να φτιάξει τη δική του αυτοβιογραφία, να ανακαλύψει τον εαυτό του» κατέληξε ο ποιητής.

 

  Στο διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς, συμμετείχε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς παρουσιάζοντας το έργο «Οδυσσέας» του Νίκου Καζαντζάκη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ